Dětský pokoj pro dva? Žádný problém!


16.01.2017Autor: MáMáma.cz

Dětský pokoj pro dva? Žádný problém!

Rozdělte ho opticky

Pokud nemůžete z kapacitních důvodů dopřát každému potomkovi luxus vlastního dětského pokoje, pak zkuste prostor rozdělit alespoň opticky. Posloužit může paraván, nižší skříňky, někdy postačí i závěs. Každý sourozenec tak získá svůj vlastní vymezený prostor, který bude patřit jen jemu a kde si může naplno vychutnávat svůj klid.

Samozřejmostí je místo pro dva dětské psací stoly, aby každý ze sourozenců měl dostatek klidu a pohodlí na plnění školních povinností. K nim pak doplňte dvě ergonomicky tvarované židle, ideálně na kolečkách a výškově nastavitelné, které porostou spolu s dítětem.

Nepostradatelné kousky nábytku

Nejvíce místa v dětském pokoji zaberou postele. Naštěstí existuje několik možností, jak prostor, který lůžka zabírají minimalizovat a přitom nic neubrat na kvalitě spánku vašich dětí. Zvolit můžete multifunkční patrové postele s variantou pro dvě, ale klidně i tři děti. Navíc poskytují spoustu úložného místa, kterého bývá v dětském pokojíčku nedostatek.

Chybět by neměly ani šatní skříně, komody na prádlo a poličky na hračky či knihy. Bude-li to možné, vyčleňte pro každé z dětí samostatný kus nábytku. V určitém věku je více než žádoucí, aby měl každý dostatek soukromí. Jak pro sebe a svoje záliby či své návštěvy, tak pro své věci.

Žádný pokoj by neměl postrádat také noční stolek, na který si děti mohou odložit rozečtenou knihu, budík nebo sklenici s vodou. Nebo tedy noční stolky. Samozřejmě je nutné dodržet rovnici jedna postel – jeden noční stolek. Počet by se tedy opět, v ideálním případě, měl odvíjet od počtů dětí.

Při dolaďování pokoje, a veškerých jeho částí, nechejte vašim potomkům volnost. Každé z dětí by si mělo svoji část zařídit podle svých představ. A na společných prostorech by se měli společně shodnout. Přece jen to bude místo, které jim má pár let poskytovat útočiště, dodávat jim pocit bezpečí a klidu a podporovat je v rozvoji a budování si vlastního místa na světě.

Dětský pokoj pro dva? Žádný problém!

Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Houbové šunkoflekyHoubové šunkofleky

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.