Co dělat, když chybí peníze a mateřská je daleko?


22.03.2017Autor: MáMáma.cz

Co dělat, když chybí peníze a mateřská je daleko?

Co si budeme povídat, být doma na mateřské není finančně zrovna výhra. Mnohé maminky mají potíže vystačit s penězi, když je dají dohromady s výplatou od partnera, matky samoživitelky jsou na tom ještě hůře. Na dítěti přitom šetřit nelze. Jak z této prekérní situace ven?

Logicky se nabízí požádat o pomoc rodinu či přátele. Bohužel ne každý má ve svém okolí někoho, kdo by mu půjčil. Některé ženy navíc nechtějí přiznat, že miminko finančně nezvládají. Pokud se situace opakuje pravidelně a peníze prostě chybí, není důvod hrát si na hrdiny. Jestliže jde ale o jednorázový výkyv způsobený nenadálými výdaji, za zvážení určitě stojí krátkodobé nebankovní půjčky.

Kde půjčí i maminkám na mateřské?

Maminky na mateřské dovolené jsou pro banky rizikovým zákazníkem. Bankovní instituce nejraději půjčují lidem, u nichž si jsou jisté, že jim zvládnou splácet, tudy tedy cesta nevede. Ženy na mateřské by si měly raději nastudovat jak na nebankovní půjčky.

Spousta nebankovních společností vůbec neprověřuje bonitu klientů a nedívá se ani do registrů. Peníze navíc nabízí velmi rychle – kolikrát je můžete mít na účtu už do hodiny od schválení. I samotná žádost je blesková. Až dítě usne, zapnete si počítač, vyplníte formulář a je hotovo.

Má to nějaký háček?

Ano. Krátkodobé nebankovní půjčky jsou obvykle poskytované jen do omezené výše. Nedostanete tedy více než 10 nebo 15 tisíc korun v závislosti na konkrétní společnosti. Ani splatnost není příliš dlouhá, obvykle pouhých 30 dní.

Ačkoliv se to nezdá, i banální vypůjčená částka vás snadno přivede do finančních potíží. Proto je potřeba zvážit svou situaci, zda skutečně zvládnete splácet. Když to neudělá banka, musíte být k sobě upřímní vy. Už nejde jen o vás. Zodpovědnost máte také za své dítě a zadlužená maminka není zrovna příkladem člověka, který by měl vychovávat potomka. Jestliže na splátky nebudete mít, půjčte si nižší částku nebo se obraťte na své blízké.

Zdroj: asisteam.cz


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Zapečená brokolice se sýrem a jogurtemZapečená brokolice se sýrem a jogurtem

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.