Vychytávky pro nastávající maminky! S miminkem vás spojí i domácí dopplery


21.07.2017Autor: MáMáma.cz

Patříte také mezi ty maminky, které chtějí být perfektně připravené na příchod nového člena rodiny? Určitě tedy čtete odbornou literaturu všeho druhu a vyzvídáte podrobnosti o těhotenství a porodu od kamarádek. I my jsme našli pár zajímavých tipů, které vám v těhotenství a v porodnici pomohou.

Připravte se co nejlépe na příchod miminka a buďte s ním v kontaktu i v těhotenství.

Zdroj: Bigstockphoto.com

Bolesti zad zastavte v počátku

Velkým problémem těhotných žen bývají bolesti zad v pokročilejších měsících těhotenství. Především v oblasti bederní páteře mohou mít některé maminky velké problémy. Proto zastavte případné problémy ještě v počátcích a pořiďte si těhotenský pás. Prodává se v různých velikostech a slouží v podstatě jako ortéza na podporu bederní páteře pro těhotné ženy. Pokud by i tak byly bolesti neúnosné, raději to řekněte svému lékaři, případně přímo kontaktujte odborníka.

Dopplery umožní poslouchat srdíčko

Skoro každá maminka je zvědavá, jak bude její děťátko vypadat a jestli je v pořádku. Čím dál více také maminky touží navázat vztah s miminkem ještě během těhotenství. Mluví na něj, zpívají mu a snaží se zachytit každou jeho odezvu, každý jeho pohyb. Pokud chcete kdykoliv slyšet ozvěny jeho srdce a ujistit se tak, že je v pořádku, určitě vám dobrou službu udělají domací dopplery.

Dopplery se všeobecně využívají v medicíně na monitoring ozev srdce a i gynekolog pomocí tohoto přístroje při každé návštěvě sleduje, jestli je srdíčko vašeho nenarozeného dítěte v pořádku. Domácí dopplery jsou jednoduché na používání, malé a opatřené sluchátky. Záznam srdce lze dokonce uložit.

Odsávačku si kupte v předstihu

Mateřské mléko se maminkám většinou spouští až pár dní po porodu. Když to ale nastane, někdy prvorodičky neví, co si s plnými prsy najednou počít. Zvlášť když je mléko ještě dost hutné a novorozeně není schopné všechno vysát. V porodnicích pak často maminky zůstávají bez pomoci, ne všude jsou jim sestřičky schopné a ochotné pomoci. Proto je dobré si už v předstihu koupit odsávačku a vzít si jí do porodnice. Preventivně ji můžete začít používat hned po porodu, i když se mléko spustí až druhý či třetí den. Vyhnete se tak tvrdým bolestivým prsů, z kterých už lze mléko těžko dostat. Tento stav bohužel může vést až k nepříjemným zánětům.


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Kuřecí steak s omáčkou z loupaných rajčatKuřecí steak s omáčkou z loupaných rajčat

Rychlé, lehké a dobré je kuře na těstovinách

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.