Péči o své nohy většina lidí zanedbává. Nedělejte stejnou chybu a obouvejte se zdravě!


23.09.2017Autor: MáMáma.cz

Péči o své nohy většina lidí zanedbává. Nedělejte stejnou chybu a obouvejte se zdravě!

Poslední dobou se stále zvyšuje zájem o lidské zdraví a správnou životosprávu. Víme už, jak vypadá správně vyvážená strava, pečujeme o pleť, dopřáváme si dostatek pohybu, kupujeme doplňky stravy, vitamíny a minerály, sedíme na ergonomicky řešených židlích. Mnoho z nás ovšem zapomíná na jednu velmi důležitou část těla: nohy.

Nechceme vás děsit, ale…

Máte-li botník plný nádherných, avšak ze zdravotního hlediska nevyhovujících modelů, neděláte svému tělu dobrou službu. Nošení špatných bot způsobuje celou řadu zdravotních potíží, z nichž některé se odbourávají velice těžko. Ničí se vám nejen samotná chodidla, ale také klouby. Mohou vás překvapit bolesti lýtkových svalů, dokonce i bolesti zad mají leckdy původ právě v nevhodně zvolené obuvi.

Myslete především na děti

Co se v dětství zanedbá, v dospělosti poznáte. U správné volby bot to platí dvojnásob. Ploché nohy, zborcená klenba a další poškození nohou vznikají právě v časném věku a člověka provází po celý život. Dbejte proto na kvalitní střih i materiál dětské obuvi, její tvar i váhu. Zanedbatelné nejsou ani tlumící vlastnosti podrážky a dostatek prostoru pro prsty. Chybu neuděláte s certifikovanou značkou zdravotní obuv Santé.

Krok ke zdraví s tradičním výrobcem

Pokud jsme vás přesvědčili k tomu, abyste o své nohy začali více dbát, výborně! Pro ty, kteří se nechtějí vzdát svých oblíbených modelů, budou první krok představovat zdravotní vložky, jimiž se špatný vliv obuvi alespoň trochu zmírní. Nehazardujte ale se svým zdravím a pořiďte si minimálně ty správné pantofle a dřeváky na doma. Pokud při práci hodně stojíte (to se týká především profesí jako prodavačky či servírky), určitě se do nich v práci občas přezujte. Při koupi zdravotní obuvi hleďte na to, zda má potřebnou certifikaci. My doporučujeme stálici na českém trhu od roku 1997, Santé - zdravotní obuv pro všechny příležitosti.


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Cuketová polévkaCuketová polévka

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.