Řešení osvětlení domácnosti: Na klasické vláknové žárovky zapomeňte!


03.11.2017Autor: MáMáma.cz

Řešení osvětlení domácnosti: Na klasické vláknové žárovky zapomeňte!

Stavíte nový dům, anebo celkově rekonstruujete byt? Ať už je vaše situace jakákoliv, rozhodně musíte myslet na osvětlení domácnosti. Řešit jej v současnosti lze mnoha různými způsoby. Nejdůležitější roli hraje technologie svícení. Myslíte-li si, že vám bohatě postačí klasické žárovky, jste na omylu. Svou funkci samozřejmě zvládnou, nicméně již při prvním vyúčtování budete nemile překvapení. Ceny na faktuře za elektřinu mohou vystoupat hodně vysoko. Právě proto se vyplatí moderní LED osvětlení. Jeho hlavní přednosti si postupně představíme.

Maximální úspora zaručena

Asi největší předností LED svítidel je bezesporu minimální spotřeba elektřiny. Čím je dána? Především tím, že žárovka tohoto typu přeměňuje elektřinu primárně na světlo. Minimum tepla vzniká jako vedlejší produkt. U wolframových žárovek je tomu opačně. Vlákno se žhaví a elektřina se mění na teplo, světlo vzniká sekundárně. I proto třeba lustry s LED žárovkami umí uspořit až 80 % elektřiny oproti standardním.

Vysoká výdrž

Kupujete-li žárovku, nejspíše nepočítáte s tím, že vydrží nějak výrazně dlouho. Jen si přiznejte, kolikrát vám doma některá praskla. Neustálé žhavení wolframového vlákna spojené s prudkou změnou teploty vede k jeho narušení. LEDky mohou svítit až 50 000 hodin a nějaké blikání jim v žádném případě nevadí. Máte-li doma bodovky právě v LED provedení, určitě se na základě fotobuňky neustále zapínají a vypínají. Jejich výdrž je vysoká.

Elegantní řešení osvětlení na míru

Velmi neotřelý je i vzhled LED osvětlení. Vybírat si totiž lze z mnoha podob svítidel. Moc hezky vypadají třeba LED panely, pásky či netradičně řešená svítidla. Hodně oblíbený je i systém inteligentního osvětlení domácnosti Philips Hue. Ovládat můžete spousty domácích svítidel pohodlně kupříkladu prostřednictvím chytré aplikace ve vašem mobilním telefonu nebo na jiném chytrém zařízení.


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Míša řezyMíša řezy

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.