Jednodenní výlet s dětmi


02.06.2017Autor: MáMáma.cz

Jednodenní výlet s dětmi

Hledáte tip na rodinný celodenní výlet? Pak se vypravte do Kamenice nad Lipou. Toto malebné městečko vás určitě mile překvapí. V krásné zámecké zahradě se pokocháte prastarou kamenickou lípu. Stáří památné lípy malolisté, která dala městu pojmenování "nad Lipou" se odhaduje na 900 let. Říká se, že v 19. století byl na větvích postaven taneční parket pro zámecké panstvo. Kamenická lípa patří k nejpamátnějším stromům, které v Čechách rostou.

Z úhledně upraveného kamenického náměstíčka je to jen malý kousek do zámku, který se po rekonstrukci vzbudil k současnému životu. Je dominantou města Kamenice a může se pochlubit expozicí uměleckého kovářství od 16. do 20. století, která je umístěna v renesančním sále. Další část expozice tvoří sbírka hraček, která potěší malé i velké návštěvníky. Sídlí zde i Městské muzeum Kamenice nad Lipou, se stálou výstavou ze sbírek kamenického muzea.

TIP: Co ale dělat s dětmi, když venku není hezky? Vyzkoušejte si výrobu mýdla. Pořiďte si 3D formu na výrobu mýdla, mýdlovou hmotu, vonnou esenci, případně peeling do mýdla a můžete začít.

Park Fábula – to pravé místo pro rodinné zážitky

Výlety pro děti bývají někdy velice náročné. Je tedy skvělé, že přímo v Kamenici nad Lipou se nachází rodinný park Fábula, kde se celá rodina dostatečně vyřádí za každého počasí. Program pro děti i dospělé je totiž připraven pod střechou, venku i v chládku prastarých budov bývalého okresního soudu. Po celou letní sezonu je zde přichystán bohatý seznam akcí, divadlo pro děti i další doprovodné aktivity. Můžete se těšit na spoustu a spoustu zábavy: tvořivé dílny, které zaručeně zabaví nejen děti, a to na opravdu dlouhou dobu; dětské herny; království hlavolamů pro malé, větší i největší; cestu magistra Kellyho plnou úkolů; únikovou hru – Útěk ze žaláře….. a mnoho dalších atrakcí.

To však není všechno. V zážitkovém parku Fábula si nesmíte nechat ujít návštěvu pohádkové cukrárny se spoustou domácích zákusků a výbornou kávou, ale také stylový hostinec u loupežníka Bambitky pro všechny vyhladovělé pocestné. V zookoutku najdete pohádkovou vesničku se zvířátky z dvorku našich babiček. Tou nejžádanější atrakcí parku je ale bezpochyby zážitková cesta za pokladem ve sklepení plném živých bytostí z českých pohádek. Přijeďte si užít pohádkové léto do parku Fábula třeba na staročeskou pouť, pekelnou inspekci rakouských Krampus čertů nebo třeba Kamenický hodokvas. A co třeba na Vodnický týden Josefa Dvořáka nebo Fábulův festival minipivovarů? Letos je rozhodně z čeho vybírat, jedna kulturní akce bude střídat druhou.

Vysočina je krajem plným přírodních krás

Z Kamenice se můžete vydat po tříkilometrové naučné stezce Vítězslava Nováka proti proudu říčky Kamenice až k Pecovskému rybníku a odtud dál k centru pro zahradu, les a volný čas Johanka s malou japonskou zahradou a arboretem.

Dovolená s dětmi je neodmyslitelně spojená i s koupáním. K tomu krásně poslouží rybník Kalich nebo průzračně čistý zatopený lom Antonka. Výlet si můžete zpestřit také projížďkou po úzkorozchodné železnici, tzv. jindřichohradecké úzkokolejce, která bude po celé léto, každé pondělí, vypravovat pohádkový parní vlak právě do Kamenice nad Lipou. Ve vlaku vás uvítá živá pohádková bytost ze zážitkového parku Fábula a po příjezdu, pokud budete chtít, vás odvede přímo k branám parku.

Jednodenní výlet s dětmi

Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Hlívová smaženiceHlívová smaženice

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.