Jak fungují kurzy s kostkami Lego®?


05.09.2017Autor: MáMáma.cz

Jak fungují kurzy s kostkami Lego®?

 

 

Lego kostky vždy byly snem malých i velkých. Můžeme z nich stavět, co nás napadne. Věděli jste ale, že slouží nejen ke hře, ale i k učení? Přesně tak! Kroužky pro děti, kde učení znamená zábavu!

Kurzy a kroužky pro děti jsou dnes již samozřejmostí. Spoustu kroužků ale slouží pouze k zabavení dětí a postrádají profesionální vedení. Firma Brick By Brick ale nabízí kurzy pro děti, kde lego hraje hlavní roli.

Děvčata i chlapci ve věku od 3 do 12 let si přijdou na své. Pro nejmenší od 3 do 5 let je připraven kurz Malý konstruktér. Zavděčí se zejména milovníkům zvířátek, vesmíru, pohádek a hrdinů. Děti pracují se stavebnicí DUPLO®, která je přizpůsobena malým stavitelům. Po starší vědce je tu program Velký inženýr. Složitější stavebnice s ,,klasickými“ kostkami LEGO® nabízí svým stavitelům výběr z témat pro opravdové koumaly. Postavit si můžou například zábavní park a vyzkoušet si, jak fungují některé slavné vynálezy. Jde o vzdělávání STEM, co znamená science/věda, technology/technika, engineering/konstrukce, mathematics/matematika. Přitom se učí plánovat, předvídat, vyřešit problém a spolupracovat v týmu. Děti zjistí, že přírodní vědy jsou zábava a už od malička tak budou mít k vědě kladný vztah. Skládáním konkrétních modelů se děti učí, jak věci fungují, obeznamují se s fyzikálními zákony a konstrukčními souvislostmi.

Své dítko můžete do kurzů zapsat v jednom z center Brick By Brick, které najdete v Mladé Boleslavi, Plzni, Strakonicích, Brně, Ostravě, v Rakovníku a brzy i v dalších městech.

Kurzy a kroužky s legem vedou zkušení a speciálně vyškolení lektoři, kteří dbají na zvýšenou pozornost dětí a zvyšují jejich schopnost se zlepšovat a poučovat se ze svých chyb. Na začátku kurzu všem objasní téma a poté děti uplatňují předané vědomosti přímo na postaveném modelu. Na konci si každý svůj vytvořený model prozkouší. Mají čas se s modelem zahrát nebo ho ještě vylepšit. Třeba si postaví houpačku a na ní pochopí, jak funguje odstředivá síla. Nebo na helikoptéře se naučí co princip fungování rotorů a proč helikoptéra létá.

Děti jsou takhle vedeni k přírodním vědám a technice. Už jako malí k ní získají pozitivní vztah a naučí se hrou mnohem více než teorií z učebnic.

Udělejte radost Vašim dětem a přihlaste je do kroužku, kde se pojí zábavné s užitečným!

Jak fungují kurzy s kostkami Lego®?

Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

ČokokostkaČokokostka

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.