Dřevěná postel do moderní ložnice


01.09.2017Autor: MáMáma.cz

Dřevěná postel do moderní ložnice

Dřevěný nábytek sloužil skvěle našim předkům a slouží i nám v moderní éře. Dřevo je zkrátka materiál trvanlivý, pěkný, příjemný na pohled, variabilní a pro nábytek jako stvořený. Není divu, že dřevěná postel má i v dnešních domácnostech své místo.

 

Investice do masivu

Kdo přemýšlí o dřevěném nábytku, nejlépe udělá, vsadí-li na masiv. Bude to investice vyšší, ale vyplatí se. Po mnoha letech, kdy by nábytek dřevěný, avšak nikoliv masivní, už ztrácel na své kráse, můžeme masivní kousky zrenovovat a vdechnout jim nový život. Samozřejmě, i dýha a lamino jsou schůdnou variantou, pokud z nějakého důvodu zavrhneme masiv.

Klidně i úložný prostor

Na lůžku strávíme třetinu života, pokud tedy někde ušetřit, v tomto případě to na místě moc není. Postel z masivu, kterou si pečlivě vybereme k naší spokojenosti, nás nezklame. Kvalitní rám s roštem doplněný vhodnou matrací, kterou po čase obměníme, bude sloužit spoustu let. Mnoho postelí nabízí i úložný prostor. Ten lze vyřešit výsuvnými šuplíky nebo vyklápěcím roštem.

Do moderního bytu i na chalupu

Co se týká designu, nejsou masivní postele nikterak pozadu. Hodí se do moderní domácnosti stejně dobře, jako na chalupu. Stačí vybrat takový kousek, který perfektně doplní ráz pokoje. Dřevěná postel se hodí i do dětského pokojíčku.

Sladit všechny kousky nábytku

Při výběru dbáme nejen na vlastnosti, ale samozřejmě i na vzhled. Postel by se nám měla líbit a ladit se zbylým nábytkem. Kupujeme jej tak, aby k sobě navzájem pasoval, nebo rovnou sáhneme po kompletní sestavě. Ta může zahrnovat postel ze dřeva, šatní skříň, poličky a noční stolky. Zařizování ložnice hned bude hračka.

Jaké dřevo zvolit

K nejoblíbenějšímu dřevu pro výrobu postelí patří dub a buk, v nižší cenové hladině pak najdeme borovice a smrk. Povrch se dá nechat přírodní nebo namořit do nějakého zajímavého odstínu. Populární jsou třešeň, olše a ořech. Dřevo v domácnosti krásně voní a dýchá z něj pohoda.

Designové postele

Dřevěná postel nemusí být archivním kouskem. Může být moderní, praktická a skvěle se přizpůsobit aktuálnímu životnímu stylu. Vyrábějí se i postele designové, většinou těžko přehlédnutelné. Poctivá práce dodá posteli na šmrncu a hodnotě.


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Hlívová smaženiceHlívová smaženice

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.