Vybíráme psa do rodiny. Jaké plemeno se hodí?


09.12.2016Autor: MáMáma.cz

Vybíráme psa do rodiny. Jaké plemeno se hodí?

Plánujete pořízení nového domácího mazlíčka, ale nevíte, jaké plemeno bude nejlepší? Výběru je potřeba věnovat zvláštní pozornost, protože na konci získáte nového člena rodiny, který s vámi může žít klidně i deset a více let. Co všechno by měl splňovat pes do rodiny a co bude nutné zajistit před příchodem malého štěňátka? To vám poradíme v tomto článku.

Raději malý, nebo velký?

Nejdříve si rozmyslete, jestli chcete větší plemeno psa, či raději malého kamaráda. Velký pes potřebuje dostatečné množství pohybu a správný výcvik. Návštěvy cvičiště a dostatečná péče pro získání nezbytných návyků se vám nevyhne, ani když si pořídíte malé plemeno. Menší pejsci však mohou být v bytě a nemají tak velké nároky na prostor. To, jaké plemeno si vyberete, ovlivní vzhled a částečně i povahu psa v dospělosti. Nenechte se proto ošálit krásným huňatým a malým štěňátkem, protože jednoho dne může vyrůst ve velkého psa mimo vaše možnosti.

Oblíbená psí plemena

Mezi oblíbená psí plemena do rodiny určitě patří bernský salašnický pes, zlatý retrívr a labrador. Z těch menších plemen se hodí jack rusel teriér, maltézský psík nebo třeba i čivava. Podívat se můžete i na další plemena a vybrat si to, které bude vašemu srdci nejbližší. Jedině tak dostanete parťáka s vlastnostmi, jaké očekáváte. Pes na vás bude plně závislý a jeho štěstí leží pouze ve vašich rukou. Předem si tedy důkladně promyslete, jestli se o něj zvládnete dobře postarat.

Se psem přichází i velká zodpovědnost

Psovi je důležité zajistit optimální podmínky pro dlouhý a spokojený život. Počítejte i s pravidelnými výdaji na veterináře a další nezbytnosti. Krmivo a výživa by měly být dostatečně kvalitní, aby pes netrpěl zbytečnými nemocemi. Naštěstí jsou tu chovatelské potřeby Můj Mazlík, kde na vás čeká kompletní sortiment všeho důležitého, co jen vyžaduje správný chov psa. Nechybí ani drobné pomůcky a stylové doplňky.


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Mramorová bábovkaMramorová bábovka

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza
Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.