Zahradní vybavení pro dětské radovánky


08.03.2017Autor: MáMáma.cz

Zahradní vybavení pro dětské radovánky

Některé maminky dají dítěti do ruky telefon a jsou rády, že mají chvilku klidu. Samozřejmě není špatné toho občas využít, když zrovna potřebujete něco udělat, ale jinak se snažte děti odmala vést k tomu, aby trávily čas venku pohybem. Nabídněte jim aktivity, které je zaujmou, třeba rovnou na vaší vlastní zahradě.

Když si děti hrají na zahradě, můžete být v klidu, protože se jim pravděpodobně nic nestane. Máte je pod kontrolou a v případě potíží včas zasáhnete. Žádné cizí ratolesti jim nebudou krást hračky, nehrozí lákání na sladkosti k cizím lidem do auta. A co že by mělo být výbavou vaší zahrady, abyste udržely děti co nejdéle venku?

Vybudujte jim vlastní hřiště

Pro všechny děti jsou bezpochyby nejlákavější skluzavky a houpačky. Dětská hřiště na zahradu proto často kombinují oba tyto prvky a přidávají ještě stříšku, lezecký žebřík či stěnu. Tím pádem sfouknete několik prolézaček jednou ranou a nezaberou vám příliš velkou část zahrady.

Až budete hřiště vybírat, zajímat by vás mělo zejména provedení. Netrčí nikde třísky? Jsou spoje pevné? Všechny hrany oblé? Pro dětskou bezpečnost je důležitá i podložka. Může to být obyčejná tráva či speciální protipádový povrch vyvinutý pro bezpečný provoz dětských hřišť.

Nezapomeňte na pískoviště

Většina sestav už nepočítá s pískovištěm, to budete muset dokoupit zvlášť. Chcete-li ušetřit, pořiďte plastový výlisek, do nějž lze místo písku nalít také vodu. Získáte pískoviště a bazén v jednom. Určitě kupte takovou variantu, která má buď střechu, nebo zavírací díl. Jednak dovnitř nebude pršet, jednak tam nebudou v noci chodit zvířata na záchod.

Úkryt nabídne domeček

A když začne pršet? Úkryt poskytnou zahradní domky pro děti. Ratolesti si tam mohou schovávat své hračky, hrát si na maminku a tatínka, nakupovat šišky, vařit z pampelišek a zkoušet si všechny ty dospělácké činnosti. I venku potřebují trochu soukromí.

To by bylo, aby děti s takovou zahradní výbavou netoužily zůstat venku ještě dlouho poté, co je zavoláte na večeři.


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Svíčková pro nejmenší 9+Svíčková pro nejmenší 9+

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.