Tvoření pro radost


";

25.02.2015Autor: VlaVer

Tvoření pro radost

Vůbec si nedokážu vzpomenout, jak jsem začala tvořit. Jak přišlo to přání něco vyrobit. Něco, na co bude radost se dívat. Věc, která vnese do duše opravdový klid a pocit štěstí. Ale přesně vím, co mě k tvorbě vedlo. Touha za sebou něco nechat. I kdyby šlo jen o maličkost. Něco mě pohánělo vzít lepidlo, nůžky a tvořit. Ta potřeba jet do obchodu a nakoupit cokoli, co je vhodné k výrobě nádherné dekorace do domova. Možná si nevybavím přesně tu dobu a tu potřebu. Co ale nikdy nezapomenu je ten pocit při činnosti samotné. Dílo, které vzniká pod rukama a to vědomí, že bude někomu zdobit interiér domova…

Prvotiny samozřejmě nestály za nic. Byly to jen testovací kousky, ale já i tyhle první výrobky tvořila s láskou a nadšením. Strašně mě bavilo neustále sledovat, kam co přilepit, přidat, vložit. Tolik mě to naplňovalo a stále naplňuje! Tento svůj nový koníček jsem nazvala „duševní očista“. Den, který je složený jen z péče o domácnost a děti, den, kdy nevíte, kam dřív skočit, den, který je jako přes kopírák s tím včerejším… Tyto dny se mi zdály šedivé, nudné. Tak jsem si je chtěla zpestřit. Dvě hodinky, kdy dvojčata spala ve svých postýlkách a já bezcílně brouzdala po internetu, jsem chtěla vyplnit. Něčím, co vyplní to prázdno ve mně samotné.

Rozhlížela jsem se po svém „domově“, který ani domovem není a v duchu plakala sama nad sebou. Copak takhle jsem chtěla dopadnout? Sama s dětmi v domě, který je spíš vězením než opravdovým domovem? Ten pocit mě ovládl a každý den se zhoršoval. A já věděla, že pokud s tím rychle nezačnu něco dělat, nedopadne to dobře. Tak jsem si našla práci - fyzickou. Právě tímhle začaly vznikat všechny věnečky, všechny dekorace. Začala jsem objíždět velkosklady a inspirovala se v obchodech.

Začala jsem s nadšením vyrábět a prodávat všechny mnou vymyšlené výtvory. A bavilo mě to, tak strašně mě to bavilo! Každý výrobek jsem si chtěla nechat, měla jsem chuť ho nikam neposílat, nepředávat. Proto jsem veškeré věnečky a svícny dělala tak, jako bych je dělala do svého domova. Ne do současného, ale do toho, který si teprve tvořím. Zatím jen ve svých snech, později i v realitě.

A tak vznikaly adventní věnečky o Vánocích. Vznikly svícny hodící se do interiéru a představující domov plný lásky, harmonie a radosti. Začaly vznikat věnečky, které mohou být celoročně pověšeny na dveřích. A takhle to celé začalo… Mou touhou vytvořit si domov… Krásný, láskyplný domov… Vítejte u mé tvorby…

Tvoření pro radostTvoření pro radostTvoření pro radostTvoření pro radostTvoření pro radostTvoření pro radostTvoření pro radostTvoření pro radostTvoření pro radostTvoření pro radostTvoření pro radostTvoření pro radostTvoření pro radost



Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Domácí houstičkyDomácí houstičky

Domácí houstičky stačí pomazat máslem a hned máte lahodnou svačinu.

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.