Mramorová bábovka
31.03.2015Autor: Peťka
Suroviny:
50 dkg polohrubé mouky, 20dkg moučk.cukru, 1 vanilkový cukr, 150 ml oleje, 300 ml mléka, 4vejce, 1 prášek do pečiva,kakao
Postup:
Ušleháme tuhý sníh z bílků. Žloutky, moučkový a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Potom postupně přidáváme za stálého šlehání olej a mléko, poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Pokud chceme mramorovou bábovku, odlijeme si půlku těsta do mísy a přidáme do bílého těsta kakao. Vlijeme do vymazané formy. Pečeme zhruba 30 minut.
Doba přípravy: 40minut
Fotogalerie
Komentáře
Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.