Jak vyléčit maminku pomocí přírody


";

11.05.2015Autor: Peťka

Jak vyléčit maminku pomocí přírody

Nemoc se nevyhýbá nikomu, bohužel ani těhotným či kojícím maminkám. Když už nás nemoc skolí, jsme omezené, jaké prášky si můžeme vzít, abychom neohrozily plod, či neposlaly něco do mlíčka. Naštěstí máme přírodu, která nám můžeme pomoci udržet nás zdravé, hlavně v období zimy, kdy není moc vitamínů.A nebo pokud cítíme, že se bacil k nám blíží, tak můžeme rychle zasáhnout. A hlavně bez chemie, barviv, konzervantů a sladidel. Bohužel i vitamínové doplňky z lékárny nejsou až tak přírodní jak bychom si mysleli. Tak tady je pár tipů jak si udržet zdraví.

Bazalka:

Bylina dodává chuť k jídlu, ulevuje od plynatosti, má protizánětlivé, antibiotické a zklidňující účinky. Může nám pomoci při nespavosti, duševním vypětí, migréně. -spařte lžičku bazalky 150 ml vařící vody a nechejte luhovat 10 minut.

Zázvor:

Zázvor má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Pomáhá při žaludečních, cestovních a těhotenských nevolnostech. Léčí rýmu a chřipku, bolesti hlavy, kloubů a svalů. Snižuje cholesterol, stimuluje krevní oběh a podporuje redukci váhy. Zpomaluje určité druhy rakoviny.

Zázvorový čaj: Zázvor nastrouháme a zalijeme horkou vodou. Můžeme přidat citron a med.

Zázvorová limonáda: Zalijeme nastrouhaný zázvor vychlazenou minerálkou/obyčejnou vodou. Taktéž můžeme přidat na osvěžení med.

Brusinky

Brusinky mají antibakteriální a protizánětlivé účinky, působí proti infekci močového měchýře a předcházejí zubními kazu! Také přispívají k léčbě viru, který zapříčiňuje opary. Snižují horečku a zmírňují kašel.

Fenykl

Výluh ze semen fenyklu je vhodný při žaludečních bolestech, problémech s trávením, nadýmání a ulevuje od těžkého jídla. Působí močopudně, podporuje tvorbu mateřského mléka a pomáhá při střevní kolice u malých dětí. Fenykl také napomáhá uvolňování hlenu z dýchacích cest. Při kojení jsem pila fenyklový čaj a syn na bolení bříška netrpěl.

Citron

Je to naprosto úžasné, univerzálně použitelné ovoce obsahující ohromné množství kyseliny citronové, vitamínu C a pak i nějaký ten fosfor, vápník, draslík, hořčík nebo zinek. Citron nám pomůže proti:nachlazení/rýma, suchý kašel,bolest v krku,pálení žáhy,podporuje vstřebávání minerálů v těle,pročištění krve,vysoký krevní tlak,vyvolání menstruace,zápach z úst, odřeniny, dehydratace Můžeme si udělat citrónovou šťávu, přidat do čaje nebo jen tak na lžíci nakapat a vypít. Doporučuje se každý den alespoň půl citronu sníst-vypít šťávu.

Cibule

Cibule také obsahuje množství vitaminů a minerálů. Je bohatá na kyselinu listovou, vitaminy skupiny B, vitamin C, vitamin E a karoteny. Z minerálů v cibuli nalezneme důležité prvky jako železo, zinek, síra, fosfor, hořčík, draslík, vápník, sodík, měď, jód .Cibule léčí nachlazení, angíny a chřipky.

Recept na kašel: šťáva z nakrájené cibule posypané cukrem ,odvar z cibule

Česnek

Česnek je bohatý na vitamíny A, B a C, selen, vápník a jód.. Má pozitivní účinky především na obranyschopnost organismu a trávení. V lidovém léčitelství je používán jako účinné antiseptikum a antibiotikum snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi, prospívá srdci a pročišťuje cévy. Při použití s medem se používá při nachlazení a chřipce.

Česnek můžeme pokousat, nebo přidat do jídla-česneková pomazánka/polívka. Nebo můžeme v ústech pocumlat.

Určitě bychom našli spoustu dalších bylinek co by nám pomohlo s bojem nachlazení a chřipky ale mě pomohl vždy hlavně citron, fenykl, česnek a cibule. Jako prevence postačí ☺




Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Hustá zeleninová polévka 10+Hustá zeleninová polévka 10+

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.