Kdo si hraje a skládá puzzle, nezlobí


03.06.2017Autor: MáMáma.cz

Kdo si hraje a skládá puzzle, nezlobí

Malé děti si při skládání puzzle vystačí s několika dílky, díky nimž si trénují jemnou motoriku, barevné cítění, vnímání tvarů a prostorové vidění. Se stoupajícím věkem lze neposedná dítka zabavit složitějšími variantami, jež musejí být úměrné jejich věku, jinak by mohla odcházet od puzzle navždy znechucena. Složité modely jsou určeny pro pokročilé mládežníky a trpělivé dospělé. Pestrá nabídka internetové prodejny i-puzzle zahrnuje panoramatická puzzle, 3D puzzle nebo třeba kulatá puzzle.

Začínáme s puzzle

Oblíbenou zábavou malých dětí zpočátku není puzzle, ale soubor kostek s obrázky na všech stranách, za které se správným otáčením a hledáním odpovídajícího obrázku děti dočkají sladké odměny v podobě kompaktního obrázku vcelku. Zábava, jež každé neposedné dítko spolehlivě zabaví na několik desítek minut. Další variantou dětských puzzle jsou dřevěná puzzle s rozmanitými pohádkovými a dobrodružnými motivy. Matriál je vhodný i pro netrpělivé děti, které by svým vztekáním se u skládání mohly dílky zničit. Učte své děti trpělivosti s pomocí dřevěných kostek a puzzle ze dřeva. Snadné varianty pro začátečníky mají například šest až 24 dílků, další 25-49 dílků a končí na 300 dílcích. Dětské puzzle 100 dílků je zlatou střední cestou mezi variantami pro začátečníky a pokročilé. Všechny typologie postupně učí malé neposedy udržet pozornost, zdokonalovat se v trpělivosti a pomáhají při odbourávání hyperaktivních projevů.

Puzzle pro pokročilé

Nadšenci, kteří se skládání puzzle věnují soustavně, si skládají obrázky, fotky a plakáty z puzzle 5000 dílků. Tato činnost vyžaduje mnoho hodin usilovné ‚dřiny‘, často více členů rodiny, ale je odměněna výsledným obrazem, jenž mnohdy končí zarámovaný na stěnách jako památka na několikadenní práci. Pro méně zdatné zájemce o puzzle není třeba se trápit u složitých skládaček, protože jsou pro ně připraveny zábavné varianty puzzle jako panoramatická puzzle, svítící a metalická puzzle.

Puzzle jako edukativní prostředek

Existují rovněž prostorová puzzle ve tvaru balonů a pyramid. Tato puzzle se neskládají v rovině, ale tvoří se efektní tvary se zajímavou tématikou. Puzzle z e-shopu i-puzzle.cz vyrábějí přední výrobci s dlouholetými zkušenostmi a jejich produkty vykazují úspěšnost při skládání. Není třeba dodávat, že skládáním puzzle se hráči nejen baví, ale učí se dovednostem důležitým pro život. Puzzle se hodí jako dárek i jako učební nebo zábavní pomůcka do dětských koutků, čekáren, škol a mládežnických oddílů.


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Maso v listovém těstěMaso v listovém těstě

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.