Jaké doplňky stravy vám pomohou přežít mateřství?


16.02.2019Autor: MáMáma.cz

Jaké doplňky stravy vám pomohou přežít mateřství?

Jakmile se vám podaří otěhotnět, začíná náročná etapa vašeho života. Nejde jen o devět měsíců, máknete si ještě několik let poté. Starat se o miminko je náročné, nicméně starostí neubývá, ani když rošťáci rostou. Pokud k tomu přidáte starosti o domácnost a následně zaměstnání, pravděpodobně se zhruba tak 6 dalších let ani nezastavíte.

Těhotenství a následné mateřství jsou náročným obdobím života. Maminky denně padají únavou, přesto se až do posledního zbytku energie snaží se vzorně starat o své dítko i zbytek rodiny. Může za to láska, která dodává hodně síly. Občas je však třeba svému tělu dodat i něco jiného.

Nejhorší je boj s únavou a vyčerpáním

Ráno vstáváte v polospánku a v sedm večer už zase napůl spíte. Chce to nějaký životabudič. Těhotné a kojící ženy jich bohužel moc nemohou. Jestli se tedy nacházíte v tomto stádiu, najděte si něco neškodného, co vám pomůže. Třeba čokoládu, i když pozor – ta dodává energii jen krátkodobě, pak vám ji naopak ještě vezme.

Až dokojíte, sáhněte po nějakém doplňku stravy. Osvědčená je například kombinace JMELÍ – HLOH plus Hořčík od Naturvity, nebo si pořiďte samostatný hořčík (magnesium). Ten je doporučovaný proti únavě.

Zbavte se třepících se nehtů a vlasů

Běžnými ženskými potížemi jsou lámající se nehty a vlasy, suchá kůže. Při neustálém vyčerpání to platí obzvlášť. Doplňte tedy tělu vitamíny B, A a H, zinek a železo. Tyto látky pomáhají k lepšímu stavu kůže, nehtů i vlasů.

Nedejte šanci pocitu těžkých nohou

Při péči o děti jste celý den na nohách. Vaříte, uklízíte, odpoledne jdete na procházku a pak svá dítka s vypětím posledních sil vykoupete. Není divu, že nohy po celém tom dni bolí. Proti těm pomůže například doplněk KAŠTAN Jírovec plus, který podobně jako již zmiňovaný přípravek pořídíte v internetové lékárně Gigalekarna.cz. Všechno to jsou doplňky stravy, které vám neublíží. Jen si vždy čtěte, jaké nejsou vhodné pro těhotné a kojící ženy.

 


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Velikonoční beránekVelikonoční beránek

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.