Pořád brečí. Není rozmazlené?


";

31.05.2014Autor: MáMáma.cz

Pořád brečí. Není rozmazlené?

Přes osm let jsem pečovala o děti. Jezdila jsem k rodinám domů a vlastně pořád byla v práci. Skoro nic jiného si nevybavuju. Měla jsem na starost novorozence, batolata a děti do deseti let. Musím říct, že jsem toho pochytila za tu dobu dost a to nejen proto, že jsem s nimi byla sedm dní v týdnu, někdy i několik dní, když rodiče odjeli třeba na dovolenou, ale hlavně proto, že jsem od mala děti milovala.

Když jsem pečovala o děti a věděla jsem, že nemůžou mít hlad, protože jsem je před chvílí krmila, ani mokrou plínku a nic podobného, tak mi pomáhalo se zastavit, miminko chovat, být mu nablízku a zamyslet se, co se vlastně děje. A mnohdy se stalo, že po pár desítkách vteřin mimčo brečet přestalo. Bylo třeba jenom přetažený.

Mojí velikou pomůckou je zkušenost. Vem si ho do postele k sobě, pokud se na to cítíš. Znám maminky, které se bojí, že miminko zalehnou. Což je ale starý mýtus, kterým strašili odborníci ženy v padesátých letech. A proč? Proto, aby děti nebyly "rozmazlené". Výchova poválečné doby, ale nemusí být zrovna to pravé, když máme rok 2014. Miminko bude klidnější, když bude spinkat s někým, koho zná.

Myslíme si, že rozmazlenost není problém, který ohrožuje na životě. Nebo se bojíš, že si na to miminko zvykne a už ho z postele nedostaneš? Věčné téma. Miminko tě chce mít u sebe a čím víc tuto jeho potřebu naplníš, tím míň bude rozmazlené - vyzkoušeno na mnoha dětech.

Není potřeba, aby se člověk zbytečně vyhraňoval. Takže ti povím jedno. Jestli máš špatný pocit z toho, že by s tebou miminko bylo v posteli, tak ať spinká v postýlce, máš-li blbý pocit, že by nebylo s tebou - zahoď stará přesvědčení a návody (i ty naše) a udělej to tak, abyste se v tom všichni cítili dobře.




Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Hrnkové knedlíkyHrnkové knedlíky

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.