Když řádí nemoci, doplňte dětem vitamíny


20.11.2016Autor: MáMáma.cz

Když řádí nemoci, doplňte dětem vitamíny

Právě sychravý podzim je obdobím, kdy se nejvíce šíří chřipky, angíny a nachlazení. Kolikrát stačí poslat dítě do školky či školy a vrátí se s něčím takovým. Mezi dětmi se totiž nemocem daří a šíří se rychle. Jediný způsob, jak tomu zabránit, je doplnit dětskému tělíčku vitamíny, aby bylo proti všem bacilům dostatečně silné.

Potřeba doplňovat vitamíny se liší v závislosti na ročním období. V létě je tělo odolnější, navíc řádí méně bacilů, takže není potřeba doplňovat chybějící látky. Kromě toho hodně svítí sluníčko dodávající tělu vitamín D a jíme dostatek ovoce, v němž se skrývá spousta prospěšných látek. Od podzimu do jara je však situace jiná. Tělo strádá a nepřidává mu ani chladné počasí. Sluníčko některé dny ani není vidět a v zimě také méně konzumujeme ryby, takže tělu chybí Omega 3.

Vitamíny z přírodních zdrojů jsou vždy lepší

Každopádně je lepší, když má tělo příležitost získávat vitamíny z přírodních zdrojů, avšak málokdo jí tak vyváženou stravu, aby pokryla vše důležité. Správně bychom měli konzumovat dostatek zeleniny, ovoce, těstovin, rýže, celozrnného pečiva, masa, ryb a mléčných výrobků. U dětí je to obzvlášť důležité pro správný vývoj. Měly by ze stravy přijímat zejména vitamíny D, C, A, B12, zinek, selen a vápník.

Poznat, že něco z toho vašemu dítěti chybí, nemusí být vždy snadné. Někdy je to viditelné na první pohled – například pokud je často nemocné, evidentně mu něco schází. Spousta rodičů si však zvykla dávat dětem vitamíny pravidelně každý podzim kvůli podpoře imunity. Určitě jim to neuškodí.

Dejte dětem zdraví, které baví

Děti jsou obvykle z vitamínů nadšené. Dnes už se totiž nevyrábí pouze ve formě cucacích tablet. Pro ty nejmenší je doporučován například Vibovit ve formě želé. K dostání jsou gumová zvířátka z farmy, safari, zoo, moře, dinosauři či písmenka abecedy. Pro děti se tak každodenní braní vitamínů stane zážitkem. Nezapomeňte však na to, že nesmíte překročit doporučenou denní dávku. Proto si raději vitamíny schovávejte k sobě, děti by mohly být v pokušení sníst víc zvířátek, než je povoleno.

Více informací o tom, jak vitamíny pomáhají imunitnímu systému a správné funkci organismu, se dozvíte přímo na www.vibovit.cz.


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Tvarohové rohlíčkyTvarohové rohlíčky

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.