Zbavte se dráždivého kašle pomocí tabletek


20.01.2017Autor: MáMáma.cz

Zbavte se dráždivého kašle pomocí tabletek

Kašel je běžnou, zato nepříjemnou nemocí. Jelikož zákony schválnosti fungují spolehlivě, dráždivé záchvaty kašle bývají nejčastější v noci, když chcete spát, nebo ve veřejných prostorech – např. v MHD. A nejhorší je, když s sebou ještě navíc nemáte ani nápoj, jímž byste zvlhčili sliznici.

Důležité je zbavit se hlenu

Původcem dráždění ke kašli je průduškový hlen, takže pokud se chcete nemoci zbavit, je potřeba změnit skladbu tohoto hlenu, aby šel vykašlat. A k tomu slouží různé přípravky v čele se známým Stoptussinem. Málokdo však ví, že kromě kapek se vyrábí také ve formě sirupu a tablet.

Stoptussin funguje na suchý, dráždivý i obtížně ztišitelný kašel, pokryje tedy všechny fáze nemoci. Koupit se dá bez předpisu, avšak vždy dodržujte pokyny lékárníků, kteří vám poradí, jak jej užívat. Tablety se, stejně jako kapky a sirup, dávkují podle váhy, bližší informace vám každopádně poskytne příbalový leták Stoptussin tablety.

Dvě účinné látky se doplňují

Stoptussin obsahuje dvě hlavní účinné látky. Ta první, butamirát, tiší kašel na úrovni nervového systému. Druhá, guaifenesin, se stará o zmiňovaný hlen. Snižuje jeho produkci a hustotu a obnovuje povrch sliznice, což zabraňuje dráždění ke kašli.

Díky tomu, že se Stoptussin vyrábí ve třech různých formách, jej může užívat opravdu kdokoliv. Dětem je doporučován sirup, dospělí oceňují spíš kapky s dávkovačem. Nicméně vzhledem k tomu, že je potřeba podávat lék 3krát nebo 4krát denně (podle váhy), je velký zájem i o tablety, které jsou praktické na cesty i do práce, když nemáte možnost dávat si na lžičku kapky.

Neztrácejte trpělivost

Kašel trvá přibližně týden, pokud s léčbou začnete včas, může to být i méně. Postupně si projdete fázemi suchého a pak vlhkého kašle, kdy už se vám daří hlen vykašlávat. U dětí trvá průběh obvykle o něco déle, zčásti je na vině prostředí školy či školky, kde se setkávají s jinými nakaženými dětmi a nemoc se jim vrací. Léčivé přípravky Stoptussin jsou vhodné pro děti od 6 měsíců, takže je zcela jistě užije celá rodina.


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Zeleninovo pohanková polévkaZeleninovo pohanková polévka

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.