Vybíráme náušničky pro miminko


29.08.2018Autor: MáMáma.cz

Vybíráme náušničky pro miminko

Propíchnout nebo nastřelit?

Této situace si jistě trochu obává každý rodič. Někteří jsou takzvaně ze staré školy a volí variantu propíchnutí ouška jehlou. Vpich se obvykle dobře hojí, ovšem samotný proces je poněkud zdlouhavý. Miminko se balí do zavinovačky, aby nedošlo k nechtěnému poranění, a poté se přejde k samotnému propíchnutí oušek, které trvá poměrně delší dobu.

Podstatně rychlejší metoda je nastřelení náušniček pomocí nastřelovací pistole. Obrovskou výhodou je, že nastřelení okamžitě nasazuje první náušničky přímo do ouška miminka. Bývají to náušničky s chirurgické oceli, které se po zahojení ouška mění za vybrané první dětské náušnice. U propíchnutí dojde ke vpichu jehlou a až poté se nasazují náušničky. Proto je miminko u nastřelení ušetřeno většího trápení.

Jaký materiál je vhodný?

Zřejmě nejlepší možnou variantou je zlato. Nejčastěji jsou zlaté dětské náušnice vyráběny z kvalitního 14-ti karátového zlato ryzosti 585/1000. Zlaté náušničky miminka velmi dobře snášejí a existuje opravdu mizivé procento dětí, které by mohli mít alergickou reakci.

Stříbro o ryzosti 925/1000 je dalším používaným materiálem. Stříbrné dětské náušnice jsou většinou dětí snášeny dobře, ovšem jsou známé případy, kdy dětské ouško na stříbro nereagovalo dobře. Nebývá to však reakce na samotné stříbro, ale na ostatní kovy, které jsou do slitiny přidávány.

Zapínání dětských náušnic

Nejrozšířenější typ zapínání dětských náušnic je klasické dětské zapínání vpředu. Tento typ zapínání umožňuje s náušnicí pohybovat a nedojde tak k zarůstání náušnice.

Zacvakávací zapínání je používané u drobných kroužků s kamínky, které se stávají stále více populární. Také je možné sehnat francouzské zapínání u tzv. půlkroužků s kamínky.

Zapínání, které není vhodné pro miminka je rozhodně zapínání na šroubek. Při běžném nošení nijak nevadí, ovšem dětičky mohou šroubky tlačit při spánku.

Materiál

Zbývá se jen zamyslet nad provedením dětských náušnic. Nejrozšířenější jsou zlaté náušnice ze žlutého zlata a hned potom ze zlata bílého. Růžové zlato dětem také krásně padne. Cenově dostupnější jsou dozajista stříbrné náušnice.

Na trhu se šperky naleznete obrovské množství dětských náušnic s nejrůznějšími kamínky pestrých barev. Dále jsou velmi oblíbené tvary srdíčka, květiny, hvězdičky nebo zvířátka. Tvary vybírejte vždy zaoblené, aby nedošlo k poranění vašeho miminka.

 


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Krupicové nokyKrupicové noky

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.