Imunitu školáků můžete posilovat chutně a hravě. Víme, jak na to!


28.09.2018Autor: MáMáma.cz

Imunitu školáků můžete posilovat chutně a hravě. Víme, jak na to!

Děti jsou vybíravé a někdy je těžké do nich něco dostat. Zvlášť potraviny bohaté na vitaminy a minerální látky, které jejich organizmus potřebuje k fungování i posilování obranyschopnosti. Právě imunitní systém je přitom během podzimních dnů vystaven zvýšenému náporu a důležité mikroživiny potřebuje. Které a jak do školáků dostat?

Možná byste se divili, ale nedostatkem vitaminů, minerálních látek a stopových prvků mnohdy trpí i školáci, kteří jí pravidelně, nemají žádnou alergii a neodmítají žádnou z nabízených potravin. Důvodem může být jejich nedostatečná kvalita nebo skladba jídelníčku. „Proto vznikly akce „Ovoce do škol“ a „Mléko do škol“, protože se ukázalo, jak je jídelníček školáků minerálně a vitamínově nekomplexní, když v něm chybí dostatek ovoce, mléčných výrobků i zeleniny,“ říká prezident Aliance výživových poradců ČR Ing. Ivan Mach, CSc.

Další problém může nastat při intoleranci některé z potravin, ale i v rizikovém období, kdy dětský organizmus potřebuje vyšší příjem důležitých látek. Podzim se svými plískanicemi a poklesem teplot je typickým příkladem, který klade na obranyschopnost nejen školáků zvýšené nároky. A jsou tu i další faktory. „Přicházejí krátké dny, kdy jsou školáci většinu dne bez dostatečné „dávky“ slunečního svitu, což se odráží například ve snižování tvorby vitaminu D, který je tedy vhodné dodávat,“ podotýká Mach. Školáci jsou navíc ve velkém kolektivu, kde se jakékoli viry snadno šíří. Boj s nimi má na starosti právě imunitní systém.

 

Nastartujte imunitu vašich školáků

 

Vitaminy a minerální látky jsou důležitým prvkem pro posilování obranyschopnosti, proto by jich školáci měli mít dostatek. Ke správné funkci imunitního systému přispívají vitaminy A, B, C a D nebo zinek. S jejich doplňováním do jídelníčků školáků mohou pomoci doplňky stravy speciálně sestavené pro potřeby dětského organizmu, které školákům chutnají a s jejichž příjmem nemají problém. Naopak, často se na ně těší a radost jim může udělat i příjemný dárek.

Třeba vitaminy The Simpsons od VITARu, tradičního českého výrobce vitaminových doplňků, jsou vyvinuté speciálně pro školáky a letos nabízejí novou edici multivitaminů ve formě ochucených tablet kolostrum a želé v originálním plechovém kufříku s motivem oblíbené rodiny Simpsonových. Želé obsahují 9 vitaminů, zinek, jód a přírodní extrakt ze šípku pro podporu imunity, tablety pak 11 vitaminů a kolostrum.

Kolostrum je takzvané prvotní mléko, je první potravou novorozence. Dodává mu vitaminy, minerální látky, stopové prvky, bílkoviny, růstové faktory a protilátky, čímž stimuluje jeho imunitu. A stejnou funkci plní i v multivitaminovém přípravku.

Pokud bude imunitní systém vašich školáků správně fungovat, budou si moct každý den užít naplno s kamarády a plní energie, kterou pro svůj aktivní život potřebují. I během náročného podzimu.

 

 


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Kokosová buchta ze špaldové a ovesné moukyKokosová buchta ze špaldové a ovesné mouky

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.