Jak se seznámit, když jsem svobodná matka?


";

21.06.2014Autor: MáMáma.cz

Jak se seznámit, když jsem svobodná matka?

Kdo jsem

Jsem šťastná žena, manželka i matka a zapálená autorka Školy seznamování. Jde o projekt, kde pomáhám lidem zvednout sebevědomí, lépe komunikovat, navazovat dobré kontakty, vytvářet příležitosti pro setkávání s těmi správnými lidmi a vytvářet a prohlubovat vztahy s druhými. Správné seznamování totiž zlepšuje a zjednodušuje život.

 

Můj příběh

Svého skvělého muže jsem potkala díky tréninku právě, když učil své kolegy navazovat kontakty s úplně neznámými lidmi na ulici, v obchoďáku a tak.

O několik let později v novém městě a v nové roli matky přišel čas najít si nové přátele, tak jsem všechny techniky používané předtím v podnikání využila ve svém soukromém životě a navázala řadu vztahů s báječnými lidmi.

Inspirovaná životem, který mi návyk vytváření vztahů přinesl, jsem začala lidem pomáhat se seznamováním, aby i oni našli ty správné lidi do svého života a byli šťastní.

 

Jak to mají se seznamováním svobodné maminky?

To je obrovské téma a velmi aktuální pro tisíce žen. Svobodně myslící bezdětné ženy hledají partnera na základě svých představ. Myslím, že největší rozdíl v seznamování svobodných matek je v otázce: „ Budou vůbec děti schopné mít rády mého nového partnera a on je?“ Nejde už pouze o naše představy. Nemyslím tím, že by děti měly rodičům vybírat partnery, ale nejde jen o to, aby „si sedli“ ti dva, ale všichni tři, čtyři,...

 

Co nejčastěji řeší a čemu věří?

Svobodné maminky mají často všeho nad hlavu. Jsou na děti samy a musí je uživit a vychovat. Není to lehké, ale znám řadu silných a statečných žen, které to zvládly a časem si našly partnera, se kterým jsou šťastné. Svobodné maminky mají často problém s vlastní sebehodnotou. Nevěří si. Často mají za sebou zklamání, kdy je předešlý partner (otec dítěte) opustil a cítí se nemilované.

Potřebují psychickou podporu i rameno, na které se můžou občas „zhroutit“. Ženy s podobným osudem si ovšem dokáží velmi dobře pomáhat. Lásku, energii a sílu jim dávají děti. Ty jsou zdrojem jejich víry, že to zvládnou.

Jsou asi dvě skupiny svobodných maminek: V první skupině jsou maminky, které prožily rozchod teprve nedávno a potřebují se s novou situací vyrovnat a také maminky, které už jsou bez partnera delší dobu, ale stále jsou zaměřeny na minulost, na bolest, cítí křivdu nebo dokonce i nenávist vůči bývalému. Tyto ženy potřebují přijmout stávající situaci, srovnat se s tím, co se stalo, ideálně odpustit a jít dál. Ženy, které v tomto rozpoložení hledají nového partnera se pravděpodobně setkají s dalším zklamáním.

Druhou skupinou jsou maminky, které už tzv. nabraly dech a jsou připraveny jít dál a začít nový smysluplný vztah.

Pak je vlastně ještě další skupina: Ženy, které se rozhodly, že už na všechno stačí samy a partnera nepotřebují. Ty seznamování asi tolik neřeší. No a když to přijde, tak to přijde a svoje rozhodnutí mohou přece kdykoliv změnit. :)

 

Jaké jsou 3 mýty o seznamování?

Kdyby byly jen tři... Ty nejčastější jsou:

1. „Budu vypadat trapně.“ Lidé řeší, co si o nich budou druzí myslet, jak situaci zvládnou, bojí se odmítnutí. Pokud se zamyslíme nad otázkou: „Vážně je možné se upřímným zájmem o druhého ztrapnit?!“ Odpověď bude: „NE!“ Může se stát, že se nám navazování kontaktu úplně nepovede, může se stát, že budeme odmítnuti, ale to je normální. Stává se to přeci každému. Nemá smysl se tím trápit a blokovat se pro nová seznámení.

2. „Existuje láska na první pohled.“ Na první pohled se můžeme zamilovat, ale láska a zamilovanost jsou dost rozdílné věci. Zamilovanost je emoce, která přichází sama a stejně tak i odchází. Kdežto láska vzniká na základě aktivní činnosti „milovat“. Sloveso milovat vytváří to, čemu říkáme láska. Je to aktivita, kterou musíme dělat každý den, o vztah pečovat, i když to někdy není lehké. Pak teprve vzniká láska.

3. „Všichni ostatní to zvládají lépe než já.“ nebo „Mám smůlu.“ Záleží na úhlu pohledu konkrétního člověka. Buď obviňuje sebe nebo okolí. Možná by ho to mělo vést k zamyšlení: „Dějí se mi stále dokola ty samé věci, asi bych se z toho měl něco naučit. Měl bych něco změnit.“ A z každou změnou je nejlepší začít u sebe, ono to vlastně ani jinak nejde. Vadí mi lidé okolo mě? Pak musím změnit sebe, svůj úhel pohledu nebo udělat něco pro změnu situace. Nemůžu očekávat, že se kvůli mně druzí změní a já se měnit nemusím.

 

Co poradit svobodné mamince, která chce partnera? Jak se dnes seznámit?

Průzkumy na toto téma ukazují velmi zajímavý trend. Možná bychom od nezadané ženy s dětmi očekávali menší nároky na svého potencionálního partnera. Pravdou je, že je tomu naopak. Svobodné maminky už mají ledacos za sebou, jsou vyzrálejší a dávají si při výběru partnera větší pozor než bezdětné ženy a slečny. Myslím si, že je to dobře.

Svobodným maminkám bych poradila, aby takzvaně neseděly doma nebo nechodily pouze do mateřských center. Je potřeba jít ven mezi lidi, dívat se kolem sebe. Já sama mám zkušenost, že hlavně o víkendech potkávám v parcích, zoologických, na hřištích, nákupácích atd. tatínky s dětmi. Když jsem se s nimi dala do řeči, zjistila jsem, že se velmi často jedná o rozvedené muže, kteří mají děti na víkend nebo ve střídavé péči. To je dost velká šance na seznámení i přesto, že jste zrovna „ověšená“ dětmi. :)

Vraťte se ke svým starým koníčkům nebo si udělejte nové, takové abyste se dostali, co nejvíc mezi lidi a aktivně navazujte nová kamarádství. Pokud máte hlídání, jděte radši na večírek, kde bude spousta nových lidí než sama s kamarádkou na víno nebo do kina.

Stručně řečeno:

- Choďte mezi lidi. Navštěvujte nová místa. Mějte oči, uši a srdce otevřené.

- Bavte se s lidmi. Jen tak se s nimi dejte do řeči. Nezávazná společenská konverzace není nevhodná. Často je mnohem nevhodnější mlčet.

- Chcete-li zaujmout něčí pozornost – pochvalte ho! Nezačínejte tím, že si budete na něco stěžovat.

- Bude-li vám někdo sympatický, vyměňte si kontakty.




Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Domácí houstičkyDomácí houstičky

Domácí houstičky stačí pomazat máslem a hned máte lahodnou svačinu.

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.