Aby byl pro vás porod co nejšetrnější, je dobré se na něj připravit předem


19.11.2017Autor: MáMáma.cz

Aby byl pro vás porod co nejšetrnější, je dobré se na něj připravit předem

Očekávání děťátka se sebou přináší spoustu radostí, ale i starostí. Prvorodičky prakticky netuší, co porod obnáší, jak probíhá a na co vše se připravit. Ženy, jež rodí po několikáté, už vědí, na co se připravit a mají vyzkoušené drobné, ale účinné „zlepšováky“, které u průběhu porodu pomohou. Pojďme se zaměřit na to, jak na šetrnější porod.

Přípravy na porod již několik týdnů před termínem porodu

Na porod je dobré začít se připravovat přibližně 6 týdnů před očekávaným porodem. Kupte si v lékárně čaj z listů maliníku 6 – 4 týdny před plánovaným porodem. Připravuje a změkčuje porodní cesty, po porodu snižuje krvácivost a pomáhá k tvorbě mléka.

Lněné semínko je také skvělý pomocník. Zmírňuje zácpu, jež je v těhotenství častá, musí být, ale dostatečně zapito tekutinou. Také zvyšuje množství hlenu v porodních cestách a usnadnění porodu.

Chcete předejít nástřihu hráze? Zakupte si speciální masážní gel určený pro masáž hráze. Masáž je příjemná a provádět si ji můžete speciálními pohyby prsty sama, nebo s pomocí partnera.

Připravte si k porodu i porodnický gel, který výrazně snižuje potřebu nastřihnutí a 6x snižuje poporodní dysfunkce – únik moči, bolest nebo potíže při vykonávání velké potřeby. Porodnický gel aplikací snižuje třecí sílu při porodu a přispívá k šetrnějšímu a rychlejšímu porodu, kdy se druhá doba porodní může zkrátit přibližně o 26 minut.

Během porodu při bolestech velmi mnoho žen oceňuje masírování zad i dolních končetin. Příjemné pocity způsobené doteky a přenos nervovými propojeními do mozku jsou rychlejší než přenos vnímání bolesti do mozku, takže je zvýšen předpoklad, že bolest přečkáte bez nutnosti podání jakýchkoli léků.

I když mají maminky z porodu rozporuplné pocity, v drtivě většině je porod hodnocen jako jeden z nejkrásnějších a nejintenzivnějších zážitků, které žena za svůj život prožije. Neznepříjemňujte si čekání na něj obavami a vychutnávejte si těhotenství. 


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Tvarohová bábovkaTvarohová bábovka

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.