Dýchej a budeš dýchat


";

27.01.2017Autor: MáMáma.cz

Dýchej a budeš dýchat

Dýchací cesty je část těla, která nejčastěji trpí různými onemocnění, což rozhodně není příjemné. Aby byly naše cesty stále čisté a průchodné a hlavně bez onemocnění, tak bychom měli posilovat imunitu. Ale co když už nemoc přišla? Zkuste aromaterapii.                

Léčíme se dýcháním

V případě, že nechcete polykat další pilulky a znovu jít do lékárny pro různé sirupy, tak můžete vyzkoušet vyléčit si dýchací cesty pomocí aromaterapie. Je to výborný prostředek, kde si neuvolníte pouze dýchací cesty, ale celé vaše tělo, neboť to vyžaduje pár minut úplného odpočinku a správného vdechování a vydechování příjemné vůně. Ačkoliv se to někomu může zdát nemožné i tímto způsobem opravdu lze uvolnit při škrábání v kašli či podobným onemocněním.

Správný olejíček

V případě, že si chcete dýchací cesty vyléčit pomocí aromaterapie, měli byste si koupit ten správný olejíček. Samozřejmě, že nabídky léčitelných olejů je velké množství. Mohou to být borovice, cedr či jedle a smrk, ale stejně tak dobrý může být eukalyptus či myrta. Každý si může vybrat olej, který mu bude třeba nejvíce vonět, samozřejmě že musíte myslet na to, zda potřebujete olejíček pro sebe či pro své dítě či babičku. Vzhledem k tomu, že jsou oleje éterické a také účinné není to vhodné pro každého člověka, například lidé, kteří mají epileptické záchvaty, by raději měli zvolit jinou variantu. Stejně tak se tato metoda nedoporučuje ani lidem, kteří mají rakovinové onemocnění, ovšem opět záleží na tom, jak to člověk zvládá, neboť někteří tito pacienti chtějí aromaterapii pro uklidnění.

 Jak olejíček vdechnout?

Nejlepší způsobem, jak můžete složky oleje vdechovat a tím uvolnit dýchací cesty jsou různé aroma lampy, které lze jednoduše zakoupit v mnoha obchodech. Lampy jsou různé velikosti, záleží na vašich možnostech. Kromě toho lze i olejíček namazat přímo na tělo, ovšem musíte myslet na to, že je olejíčkem opravdu silný roztok, a proto by se měl zředit. Mimo jiné to není vhodné pro každého, a pokud se stane, že se vám například objeví nějaký ekzém, může to být důsledkem použití oleje. Někdy je také dobré lehnout si do vany a nakapat si pár kapek éterického oleje přímo do vany.

Chráníme se od bacilů

Pomocí aromaterapie můžete vyléčit dýchací cesty, ale také můžete své okolí chránit proti bacilům. Například když je nemocný jen jeden člen rodiny a zbytek rodiny je zdravý, je dobré pustit si aroma lampu, protože pomocí díky éterickým olejům se zbavíte bacilů, které putují po domově, a tím byste měli předejít, aby onemocněli i ostatní lidé. Samozřejmě, že to nelze říct se stoprocentní jistotou, protože každé lidské tělo je jiné a každé s bacily trochu jinak bojuje, ovšem jistá pravděpodobnost zde je.

Aromaterapie není dobrá jen pro odpočinek a uklidněni, ale je to perfektní věc, pomocí které si můžete uvolnit a dokonce i vyléčit dýchací cesty.

 

Dýchej a budeš dýchat



Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Segedínský gulášek s knedlíkemSegedínský gulášek s knedlíkem

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza
Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.