Vhodně zvoleným nábytkem změníte styl celé koupelny


22.03.2017Autor: MáMáma.cz

Vhodně zvoleným nábytkem změníte styl celé koupelny

Ať už vybavujete nový dům, nebo renovujete starší koupelnu, nezapomeňte, že důležitá je nejen volba obkladů. Styl celé místnosti dává také použitý nábytek. Obzvlášť v bytových koupelnách není příliš místa na velkolepé sestavy, ale aspoň jedna koupelnová skříňka se zajisté vejde i tam.

Měla by nabídnout zejména úložný prostor

Přestože se koupelnové skříňky mohou stát hezkým designovým doplňkem, jejich primárním účelem je poskytnout úložný prostor. Jak bude uspořádaný, záleží jen na vás. Někdo si potrpí spíš na poličky, jiný ocení šuplíky.

Nebojte, najde se něco do každé koupelny. Výrobci nábytku počítají i s malými místnostmi, proto se prodávají úzké a vysoké skříňky. A jestliže vás trápí opravdu málo prostoru, pořiďte si závěsnou skříňku, kterou umístíte nad pračku či vanu.

Dvě mouchy jednou ranou

Pokud si potrpíte na pořádek, zaujmou vás koupelnové skříňky s košem na prádlo. Špinavé oblečení jednoduše zavřete do skříně, což vám ušetří místo. Velmi poptávaným řešením jsou rovněž skříňky se zrcadlem. Je totiž praktické, když se postavíte k zrcadlu a všechny věci potřebné pro ranní hygienu máte po ruce v poličkách.

Nebojte se odvážných barev

Bílé koupelnové skříňky jsou už trochu přežitek z dob dávno minulých. Ne že by vypadaly špatně, ale mají svá úskalí. Rychle se ušpiní a někdy mají tendenci postupem času zežloutnout, pokud na ně oknem svítí.

Do moderních koupelen se bez problémů hodí ořech, dub, buk, javor a spousta dalších barev. Záleží na tom, jaký celkový dojem chcete vytvořit. Klasikou jsou světlé obklady a tmavý nábytek, nebo naopak.

Ve větších koupelnách se nebojte nábytek kombinovat

Máte-li malou panelákovou koupelnu, asi není co řešit. Jedna skříňka bude stačit. Ve velkých rodinných domech klidně popusťte uzdu fantazii. Například v internetovém obchodě Dona-shop.cz najdete spoustu typů skříněk od stejného výrobce, které lze nechat vyrobit ve zvolené barvě. Díky tomu se dají kombinovat a vy si můžete vytvořit celou koupelnovou sestavu podle svých představ.


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Hermelín pečený s houbamiHermelín pečený s houbami

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.