Kovové předměty nemusí končit na skládkách. Recyklujte je


";

21.09.2017Autor: MáMáma.cz

Kovové předměty nemusí končit na skládkách. Recyklujte je

Kovové předměty dnes často končí na skládkách, v garážích, ve sklepech a na zahradách. Věděli jste ale, že staré kovy jsou stále vykupovány sběrnami a mohou z nich vznikat další produkty? Jediným háčkem je nyní fakt, že za ně již nedostanete zaplaceno v hotovosti.

Staré kovové ploty, železné tyče, staré rámy od kol, kovové nádoby nebo plechovky od nápojů můžete dále recyklovat. Na rozdíl od papíru, skla nebo plastu, na které bývají v obcích a městech přistaveny kontejnery, je bude nutné donést do sběrny s výkupem (kovového) odpadu.

Co sběrny nevykupují?

Sběrny zpravidla nevykupují kombinované obaly. Jsou to například víčka od jogurtů, víčka od zavařenin, obaly od čokolád atp. Některé sběrny také nevykupují hliník. Než tedy půjdete odevzdat kovový odpad, informujte se, zda vykoupí vše, co přivezete.

Platby za kov už pouze bezhotovostně

Než půjdete odevzdat kov, je také třeba vědět, že v roce 2015 došlo ke změnám ve výkupu kovů. Česká republika se totiž často potýkala s krádežemi kovových předmětů, které pak končily ve sběrnách druhotných surovin. Od začátku roku 2015 proto platí legislativní změna, která sběrnám zakazuje platit za odevzdaný kov v hotovosti. Připravte se tedy na platbu převodem. Ceník železa se zpravidla mění na základě nabídky hutí a sléváren, proto doporučujeme kontaktovat předem sběrnu pro aktuální ceny.

TSR Czech Republic s.r.o.

Nevíte, kam odvézt nashromážděný kov? Zkuste třeba některou z poboček společnosti TSR Czech Republic s.r.o., která má mnoho poboček po celé ČR. TSR Czech Republic s.r.o. je jednou z největších společností v ČR zabývajících se výkupem kovů. Pro barevné kovy ceník kontaktujte některou z poboček společnosti. Přímo na pobočkách probíhá také zpracování kovů a upravený materiál pak dále putuje do hutí a sléváren k dalšímu zpracování. Při větším množství odevzdaného kovového odpadu se vás týká individuální výkupní cena. Stačí kontaktovat některou z poboček společnosti




Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Hlívová smaženiceHlívová smaženice

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.