Digestiva a probiotika – co byste o nich měli vědět?


06.11.2017Autor: MáMáma.cz

Digestiva a probiotika – co byste o nich měli vědět?

Když se řekne digestiv, většina z nás si představí štamprli becherovky. Lidé se snaží své zažívání po vydatných jídlech a oslavách už od pradávna podpořit. Tato touha je vyvolána velmi přirozeně, lidé mají pocit těžkosti a chtějí, aby jim co nejrychleji slehlo. Káva a alkohol však nejsou moc šťastným řešením, oba nápoje v kombinaci s jídlem ještě víc vyčerpávají slinivku, která je odpovědná za štěpení potravy. Daleko líp uděláte, když si dáte třeba mátový, fenyklový, anýzový nebo ostropestřecový čaj. Nejlepším a zároveň nejjednodušším řešením jsou však digestiva. Tinktura vyrobená ze směsi bylin podpoří vaše trávení již v momentě, kdy se kapky dotknou chuťových buněk. Hořká chuť typická pro digestiva stimuluje sliny k uvolnění enzymů.

Když už digestiva nestačí…

 

 

Nebojte se po jídle užívat trávící enzymy. Obzvlášť s přibývajícím věkem se mění aktivita našich orgánů, proto bychom jim měli jít vstříc a trochu jim ulevit. Nezvyšujte uměle jejich aktivitu, ale dodejte si látky, které produkují. Je vědecky prokázáno, že například enzymy získané z kiwi nepůsobí jako stimulant, ale přirozeně podporují trávení, navíc obsahují prebiotickou vlákninu sloužící jako potrava pro hodné střevní bakterie. Doplňky stravy na podporu trávení se stávají čím dál komplexnější. Spojují v sobě enzymy, vlákninu, látky (byliny) podporující zažívání tzv. digestiva a probiotika. Je to proto, že celý proces trávení je dílem několika orgánů, které bez sebe navzájem nemůžou úplně dobře fungovat. Velice zajímavou nabídku těchto produktů nabízí Viridian Nutrition.

Dopřejte si vlákninu

Balastní látky získávané nejčastěji ze semen rostlin mají velmi pozitivní vliv nejen na náš zažívací trakt, ale i na mnohé jiné civilizační choroby spojené s příjmem potravy. Zcela nejznámější je lněné semínko, na trhu se ovšem setkáme s vlákninou z konopných semínek nebo rýže. Hlavní dělení vlákniny tkví v její rozpustnosti a nerozpustnosti ve vodě. Zatímco ta rozpustná má schopnost regulovat hladinu cholesterolu a sacharidů v krvi, nerozpustná vláknina působí přímo na střeva, zvyšuje jejich motilitu a je účinnou prevencí před vznikem karcinomu a divertiklu.

Označení probiotik

Pokud už jste si někdy koupili krabičku s miliardou prospěšných bakterií, mohli jste si všimnout na obale i jejich pojmenování. Prospěšných bakterií je skutečně nespočet a každá má svou nezanedbatelnou funkci. Dělí se do kmenů a jsou označená číslem. Nevybírejte probiotika podle miliardového čísla křičícího z obalu, ale podle podrobného složení. Efektivní probiotika jsou navíc podávána v kombinací s prebiotiky, inulinem.

Doplňky stravy v organické formě

 

 

Ať už jde o vitamíny, minerály nebo jiné doplňky stravy, jedno by měly mít vždy společné, a to formu. Aby byly tyto produkty tělem přijaty a vstřebány, je důležité využít přírodních zdrojů, které nejsou při zpracování zničeny. Společnost Viridian Nutrition se snaží produkovat 100% organické vitamíny. Jeden příklad za všechny – Ester vitamín C. Patentovaná technologie výroby a forma kapslí rostlinného původu s obsahem volného prášku dodají organismu potřebný vitamín, aniž by ho zatížily.

 


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Zázvorový čajZázvorový čaj

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.