Proč je investování do zlata tolik oblíbené a jak to může zkusit naprosto každý?


04.11.2020Autor: MáMáma.cz

Proč je investování do zlata tolik oblíbené a jak to může zkusit naprosto každý?

Chcete se přidat k mnoha lidem, kteří úspěšně investují, ale nevíte, jak začít? Prvním krokem je vyčlenění finančních prostředků. Další postup je velmi jednoduchý a nevyžaduje ani dlouhé studium problematiky. Tedy v případě, kdy sáhnete po stabilní a oblíbené investici v podobě zlata.

Zlato výborně drží hodnotu

Proč patří zlato mezi oblíbené, a hlavně doporučované investice? Dokáže totiž výborně udržet hodnotu majetku i navzdory případným propadům ceny měn a ekonomické krizi. Díky chemické stálosti bez problémů vydrží i po mnoho let a představuje tak vhodný způsob, jak si zajistit dostatek jistoty například na stáří. Zároveň je možné pozorovat i nárůst cen zlata. Rostoucí tendence je patrná hlavně v dobách nejistoty a před blížící se krizí, kdy stále více lidí přikupuje zlato do zásoby.

Pro investování do zlata nepotřebujete speciální vědomosti

Další velkou předností, jakou investiční zlato nabízí, je snadný způsob pro vložení peněz a následné rozšiřování portfolia. V porovnání například s akciemi, ale také starožitným uměním nemusíte déle studovat danou problematiku a vybírat si nejvhodnější možnost. Zlato je totiž stále stejné. Pokud vyberete ověřené švýcarské zlaté cihličky, určitě nesáhnete vedle. Nákup zlatých slitků se mimo jiné vyplatí i díky tomu, že nezahrnuje DPH. Žádná česká mincovna investiční zlato v podobě zlatých svitků nevyrábí.

Začít můžete i s malým objemem

Aby bylo investování do zlata ještě jednodušší, existuje firma Zlaté mince, kde si pohodlně vyberete kousky zlatých slitků či mincí podle aktuálních potřeb. Zakoupit je můžete osobně v prodejně v Obecním domě, ale například také přes internet na www.zlate-mince.cz. Tak už žádné výmluvy o tom, že investování je složité. Stačí jenom začít a nakoupit vhodné zlato od osvědčeného prodejce a v případě potřeby a větších finančních rezerv dokoupit další zlato pro ochranu hodnoty majetku.


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Krupicové nokyKrupicové noky

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.