Zpomalte projevy stárnutí organismu s Ašvagandou


21.01.2021Autor: MáMáma.cz

Zpomalte projevy stárnutí organismu s Ašvagandou

Tato původem indická bylinka je známa pro své detoxikační a omlazující účinky, kromě toho si poradí také se stresem a nervozitou a navodí příjemný stav organismu, který se konečně může zrelaxovat.

S Ašvagandou získáte sílu jako zamlada

Ašvagandě je někdy přezdíváno „bylinka mládí“. Působí totiž jako antidepresivum a zvyšuje libido nejen u mužů, ale i u žen. Výsledkem je lepší pocit z prožívání vlastního života a návrat sil, které ve středním věku obvykle začínají rychle ubývat. U obou pohlaví se ašvaganda podílí na intenzivnějším prokrvení pánevní oblasti, což u mužů vede ke zlepšení potence a u žen k vyrovnání hormonální disbalance. Tato bylinka, které se přezdívá indický ženšen, ale pomůže také s pamětí a ocení ji studenti, kterým usnadní soustředění a vstřebávání nových informací.

Síla hřebce ve vašich službách

Kromě toho, že konzumace Ašvagandy pomůže zatočit se špatnou náladou a zlepší kvalitu pleti a vlasů, posílí tato bylina také vaši imunitu a zlepší váš sexuální život. Ne nadarmo její název v překladu značí sílu hřebce, který vám pomůže navrátit do vaší ložnice opět vítr. Ašvaganda je známa po tisíciletí, do Evropy se však dostala až v průběhu 17. století. Její domovinou je Indie a Nepál. Budete-li si ji chtít jako bylinku vypěstovat doma, musíte počítat s tím, že není odolná vůči mrazu a přistupovat k ní jako k pokojovce. Ašvaganda by ve venkovních podmínkách našeho podnebného pásma totiž nepřežila. V létě ji však můžete přemístit i s květináčem na zahradu.

Projevy stárnutí zpomalí i kotvičník

Tribulus terrestris neboli kotvičník zemní je poměrně drobná bylina kvetoucí žlutě, která i u nás roste volně v přírodě. Můžete si ji nasbírat a usušit anebo již pořídit předem připravenou sušenou nať kotvičníku pocházející ze slunného Bulharska. Ten je přímo napěchován blahodárnými látkami, jež působí na lidské tělo jako vzpruha. Mimo jiné mu dodají nové síly a oddálí nástup stáří. V Asii byl kotvičník využíván pro léčbu jater a ledvin, které se podílí na detoxikaci organismu. A právě správně fungující vylučovací soustava odvádějící z těla škodlivé zplodiny metabolismu, je pro udržení organismu v kondici stěžejní. Kotvičník a ašvaganda jsou opravdu univerzální bylinky, které vám pomohou udržet si po dlouhou dobu mladistvý elán a chuť do života a jako takové by rozhodně neměly chybět ve vaší domácí lékárničce.


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

LoupáčkyLoupáčky

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.