Říká se, že jíme očima, na plating je proto kladen velký důraz a jeho cílem je podpořit vzhled již připraveného, prezentovaného jídla. To však nestačí k tomu, aby byli strávníci spokojeni. Stejně důležitá je chuť a teplota pokrmu, kterou je nutné udržovat. Jak snadno dosahovat těchto důležitých aspektů?
Infralampy s různým využitím
Infralampy si posvítí na povznesení vzhledu jídla na vyšší úroveň. Standardně jsou dodávány závěsné, samostatně stojící nebo zabudované v bufetových stolech. Nejčastěji jsou využívány na otevřených expedicích nebo při podávání jídel na rautech. Kromě dokonalého nasvícení jídel dokáží infralampy prodloužit čerstvost a v provedení s ohřevnou deskou také udržovat stálou teplotu jídla.
Ohřev talířů a příloh
Jestliže disponujete infralampami bez ohřevné desky, bude nutné obstarat ohřívač talířů v podobě horkých kovových desek. Taková deska je určena k umístění pod talíř, aby zajistila stálou teplotu již připraveného jídla. Zahřátí desek trvá přibližně 15 minut, teplota je následně uchovávána až 45 minut. Ohřívač talířů disponuje tepelně izolovanými držadly, pomocí kterých je možné s ohřívači bezpečně manipulovat. Každý ohřívač je možné použít zvlášť.
Na rauty, do restaurací a jiných gastro zařízení neodmyslitelně patří také vodní lázeň, do které se vkládá gastronádoba a díky horké vodě pod nádobou jsou udržovány teplé například těstoviny, brambory nebo rýže. Vodní lázně je možné využít také pro ohřev a udržení teploty polévek a omáček po dobu až dvou hodin. Jejich nerezové provedení nabízí elegantní provedení a snadnou údržbu zařízení, které lze pořídit jako stolní zařízení včetně nádob s GN víky nebo kompletní sestavu s podstavcem a spodní policí.
Gastro vybavení nabízené v internetovém obchodě A.T. Fornax je dováženo z Francie, Itálie a dalších evropských zemí, vyráběné předními výrobci gastronomických zařízení.