Nejen chuť, ale také prezentace a teplota jídla je důležitá


13.06.2022Autor: MáMáma.cz

Nejen chuť, ale také prezentace a teplota jídla je důležitá

Říká se, že jíme očima, na plating je proto kladen velký důraz a jeho cílem je podpořit vzhled již připraveného, prezentovaného jídla. To však nestačí k tomu, aby byli strávníci spokojeni. Stejně důležitá je chuť a teplota pokrmu, kterou je nutné udržovat. Jak snadno dosahovat těchto důležitých aspektů?

Infralampy s různým využitím

Infralampy si posvítí na povznesení vzhledu jídla na vyšší úroveň. Standardně jsou dodávány závěsné, samostatně stojící nebo zabudované v bufetových stolech. Nejčastěji jsou využívány na otevřených expedicích nebo při podávání jídel na rautech. Kromě dokonalého nasvícení jídel dokáží infralampy prodloužit čerstvost a v provedení s ohřevnou deskou také udržovat stálou teplotu jídla.

Ohřev talířů a příloh

Jestliže disponujete infralampami bez ohřevné desky, bude nutné obstarat ohřívač talířů v podobě horkých kovových desek. Taková deska je určena k umístění pod talíř, aby zajistila stálou teplotu již připraveného jídla. Zahřátí desek trvá přibližně 15 minut, teplota je následně uchovávána až 45 minut. Ohřívač talířů disponuje tepelně izolovanými držadly, pomocí kterých je možné s ohřívači bezpečně manipulovat. Každý ohřívač je možné použít zvlášť.

Na rauty, do restaurací a jiných gastro zařízení neodmyslitelně patří také vodní lázeň, do které se vkládá gastronádoba a díky horké vodě pod nádobou jsou udržovány teplé například těstoviny, brambory nebo rýže. Vodní lázně je možné využít také pro ohřev a udržení teploty polévek a omáček po dobu až dvou hodin. Jejich nerezové provedení nabízí elegantní provedení a snadnou údržbu zařízení, které lze pořídit jako stolní zařízení včetně nádob s GN víky nebo kompletní sestavu s podstavcem a spodní policí.

Gastro vybavení nabízené v internetovém obchodě A.T. Fornax je dováženo z Francie, Itálie a dalších evropských zemí, vyráběné předními výrobci gastronomických zařízení.

 


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Těstovinový salátTěstovinový salát

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.