Deka je nedílnou součástí obývacího pokoje i ložnice


02.08.2022Autor: MáMáma.cz

Deka je nedílnou součástí obývacího pokoje i ložnice

Současný trh je poměrně rozmanitý a vybrat si můžete z nepřeberného množství dek, přičemž některé jsou tenké pro teplé měsíce, jiné zase naopak elektrické vyhřívané. Stejně tak byste neměli opomíjet vzhled, protože deka by měla po estetické stránce korespondovat s ostatním bytovým textilem.

Přece jen, ulehnout si pod deku, která vás škrábe, není nic příjemného. Vzhledem k tomu, že se deky vyrábí z různých materiálů, zohledněte jejich vlastnosti. Podobně postupujte, pokud vybíráte třeba i povlečení.

Deka jako univerzální přehoz

V případě, že sáhnete po větším rozměru, poslouží deka i jako přehoz přes postel. Ložnici tak dodáte ojedinělý vzhled, změníte atmosféru a zabráníte také tomu, aby na přikrývky padal prach.

Jakmile ulehnete do postele, nemusíte se nutně zakrývat přikrývkou, stačí přes sebe přehodit deku a chvíli si odpočinout po náročném pracovním dnu. Deka je zkrátka vybavení, které má všestranné využití.

Vyberte správnou látku

V podstatě nezáleží na tom, jestli vybíráte prostěradla, deky, nebo povlečení, protože je nezbytné se vždy zaměřit na materiál jako takový. Každému vyhovuje úplně něco jiného, a proto zohledněte své osobní preference.

Bavlna je odolná a dlouhotrvající. Vhodná je také pro alergiky. Bavlněné deky se dodávají v mnoha tloušťkách v závislosti na typu vazby.

Vlna je zase těžká a perfektní během zimního období, protože nejenže izoluje, ale současně je i prodyšná. Jelikož jsou někteří lidé na vlnu alergičtí, musíte být opatrní, pokud jste v minulosti měli s vlnou potíže. Další kategorii tvoří fleece odolný proti vlhkosti. Fleece je příjemně hřejivý, a přitom je charakteristický nízkou hmotností.

Zapomenout nesmíme ani na materiály jako kašmír a syntetika. Právě syntetika představuje cenově přijatelné řešení, ovšem počítejte s tím, že deka obsahuje polyester a akryl.

Vyberte si polštáře a povlaky, povlečení, deky, ale i prostěradla. Širokým sortimentem se pyšní e-shop Vesna.cz.


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Kuřecí prsa na rozmarýnuKuřecí prsa na rozmarýnu

Kuře na rozmarýnu můžete udělat i na grilu.

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.