Domácí lučina
10.02.2015Autor: Peťka
Suroviny:
-2velké kelímky (cca400g) bílého tučného jogurtu (10%), možno nahradit i méně tučným kvalitním jogurtem (Holandia),1 kelímek smetany ke šlehání (cca 200ml)
Postup:
Smícháme jogurty se smetanou v míse a vlijeme do nádoby vyloženou utěrkou/plátýnkem/plínou. Doporučuji na nádobu dát cedník, na který dáme utěrku a vlijeme smíchané přísady. Necháme v lednici do druhého dne odkapat syrovátka.
Po té můžeme přidat sůl, bylinky, nastrouhanou mrkev, vajíčka, rybičky apod. Může to být základ pro jakoukoli pomazánku bez éček, ochucovadel a stabilizátorů.
Komentáře
Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.