Všichni chceme být efektivní a věci si ulehčit. Pojď se podívat pod podkličku toho nejzajímavějšího. Jak si všechno co nejvíc usnadnit, mít čas pro sebe a vytěžit z času s dítětem co nejvíc.

Mateřská dovolená je vhodnou příležitostí k učení se cizích jazyků

Mateřská dovolená je vhodnou příležitostí k učení se cizích jazyků

Některé ženy si mateřskou dovolenou vyloženě užívají, další trpí, protože se kvůli svým drobečkům nemohou vyspat, najednou není čas na vaření ani uklízení. A pak je tady ještě jedna skupina, která si připadá trochu méněcenná, když dva nebo tři roky vlastně nedělá nic jiného kromě starání se o rodinu. Je to i váš případ? Začněte se učit! celý článek »

 Zima v mírném podnebném pásmu

Zima v mírném podnebném pásmu

Poloha naší země bohužel nenabízí přístup k moři. Na druhou stranu nás zase nespláchne tsunami. Také přestože máme překrásná sopečná pohoří, nehrozí tu aktivní vulkány. Předvídatelné bývají i větry vanoucí obvykle od západu, a pokud ne nebo překračují obvyklé rychlosti, ničivá tornáda jako v Americe to nebývají. Naopak zimy u nás předvídatelné nebývají. celý článek »

Ubytování pro školy a skupiny v Praze nabízí jeden cenově přijatelný penzion

Ubytování pro školy a skupiny v Praze nabízí jeden cenově přijatelný penzion

Praha je město mnoha tváří s nespočetným množstvím historických památek. Spousta základních i středních škol plánuje se studenty návštěvu stověžaté metropole, nicméně stihnout všechny poklady během jediného dne je takřka nemožné, a tak je nezbytné dopředu rezervovat ubytování. Praha láká jak obyvatele České republiky, tak i početné skupiny turistů ze zahraničí, a proto bývají levné ubytovací prostory neustále obsazené. Jakmile do vyhledávače zadáte frází “ubytování pro školy Praha”, zobrazí se vám hned několik cenově přijatelných penzionů. Jedním z nich je penzion v Praze 5 vystupující pod názvem AKÁT s celkem 32 pokoji. celý článek »

Jak efektivně šetřit v domácnosti? Pořiďte si správné žárovky!

Jak efektivně šetřit v domácnosti? Pořiďte si správné žárovky!

Bez umělého osvětlení si už dávno neumíme svůj život představit. Svítidla máme v každém pokoji a nejvíce jejich přítomnost oceňujeme ve dnech, kdy je hodin s přirozeným světlem málo. Bohužel tento vynález je založen na elektrické energii, což znamená, že svícení není zadarmo. Naštěstí však existují způsoby, jak výrazně ušetřit a o tento komfort nepřijít. celý článek »

Šetřete díky slevovým kuponům, promo akcím nebo slevám od jednotlivých prodejců

Šetřete díky slevovým kuponům, promo akcím nebo slevám od jednotlivých prodejců

Nakupujeme denně a pořizujeme nejen věci každodenní potřeby, ale i zboží, jež nám bude sloužit po mnoho let. Před nákupem se rozhodujeme dle výrobce, kvality zboží, záruky, funkcí, ale také ceny. Jestliže máte promo kupon od daného výrobce, můžete jej uplatnit a mít zboží levněji. Že nevíte, kde takové kupony sehnat? Stačí navštívit specializovaný portál PromoKupon.cz. celý článek »

Digestiva a probiotika – co byste o nich měli vědět?

Digestiva a probiotika – co byste o nich měli vědět?

Když se řekne digestiv, většina z nás si představí štamprli becherovky. Lidé se snaží své zažívání po vydatných jídlech a oslavách už od pradávna podpořit. Tato touha je vyvolána velmi přirozeně, lidé mají pocit těžkosti a chtějí, aby jim co nejrychleji slehlo. Káva a alkohol však nejsou moc šťastným řešením, oba nápoje v kombinaci s jídlem ještě víc vyčerpávají slinivku, která je odpovědná za štěpení potravy. Daleko líp uděláte, když si dáte třeba mátový, fenyklový, anýzový nebo ostropestřecový čaj. Nejlepším a zároveň nejjednodušším řešením jsou však digestiva. Tinktura vyrobená ze směsi bylin podpoří vaše trávení již v momentě, kdy se kapky dotknou chuťových buněk. Hořká chuť typická pro digestiva stimuluje sliny k uvolnění enzymů. celý článek »

Objevil se ve vašem intimním životě stereotyp? Zbavte se ho!

Objevil se ve vašem intimním životě stereotyp? Zbavte se ho!

Asi všichni bychom chtěli zažívat pocit, jaký jsme měli, když jsme svého partnera anebo partnerku poznali. V momentě seznámení a ještě nějakou dobu po něm byl vztah doslova nabitý erotikou, vzrušením a romantickými chvilkami. Ano, některé páry to takto mají hodně dlouho. Většina z nás ale bohužel po čase ochladne a sexuální život se může stát spíše noční můrou než jakýmkoli velkým potěšením. Jak se tedy dostat z této nepříjemné situace? Cest z intimní nudy vede hned několik. My se na ně pokusíme upozornit. celý článek »

Ergonomické pomůcky pro práci na počítači

Ergonomické pomůcky pro práci na počítači

Pracujete na počítači často? A přemýšleli jste někdy nad tím, že nesprávné držení těla a nevhodná volba pracovních pomůcek může mít nepříjemný dopad na vaše zdraví? Pokud ne, měli byste se zamyslet, jestli není na čase začít se o své zdraví zajímat a porozhlédnout se po vhodném počítačovém příslušenství. Můžete si tím ušetřit mnoho starostí do budoucna. celý článek »

Nechte si vyčistit sedací soupravu profesionály: Výsledek vám vyrazí dech

Nechte si vyčistit sedací soupravu profesionály: Výsledek vám vyrazí dech

Máte doma nebo ve firmě sedací soupravu, jejíž využití je značně frekventované? Pak dáte zcela jistě za pravdu tvrzení, že zrovna čistá nebude. Ač se to možná nezdá na první pohled, s největší pravděpodobností bude její nedílnou součástí velké množství nejrůznějších mikroorganismů a prachových částeček. Čištění takovýchto sedaček svépomocí je maximálně pracné s často minimálním efektem. I proto se vyplatí svěřit tuto náročnou činnost profesionálům, kteří se o vše postarají od A až po Z a výsledek vás ohromí. celý článek »

Kovové předměty nemusí končit na skládkách. Recyklujte je

Kovové předměty nemusí končit na skládkách. Recyklujte je

Kovové předměty dnes často končí na skládkách, v garážích, ve sklepech a na zahradách. Věděli jste ale, že staré kovy jsou stále vykupovány sběrnami a mohou z nich vznikat další produkty? Jediným háčkem je nyní fakt, že za ně již nedostanete zaplaceno v hotovosti. celý článek »

Krátkodobý pronájem

Krátkodobý pronájem

Jste od mládí zvyklí cestovat, ale máte pocit, že vás začínají finanční povinnosti zbytečně udržovat doma na jednom místě? I přesto, že máte na krku hypotéku, můžete v klidu a bez problémů odjet na několikaměsíční stáž do zahraničí, a přitom nepřijít o byt ani o další materiální věci, na které jste zvyklí. celý článek »

Kožená sedačka ještě nevyšla z módy

Kožená sedačka ještě nevyšla z módy

Klasické čalouněné sedačky, pohovky, nebo křesílka má dnes skoro každý. Vybočte z řady a pořiďte si kus nábytku, který nikdo nepřehlédne. celý článek »

Vybíráme z receptů

Hrachová kaše s debrecínkou a chlebemHrachová kaše s debrecínkou a chlebem

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.