Roládová stříška
30.03.2015Autor: Peťka
Suroviny:
4 balíčky BeBe sušenek (nejlépe 2 barvy-kakaové a mléčné) 2 tvarohy mléko cukr moučka 2 banány
Postup:
Na alobal vyskládáme Bebe sušenky. Aby vznikla střížka musí být na šířku 3 bebečka a na délce záleží na každém z nás. Nejlepší poměr je 3x7.Pro zajímavější vzhled měníme světlé a tmavé sušenky. Vyskládané sušeny natřeme tvarohovou směsí kterou připravíme: do mísy vložíme tvarohy, přidáme dle chuti cukr (cca2 lžíce moučkového cukru, můžeme přidat i vanilkový pro jeho vůni) a zředíme trošku mlékem.Můžeme šlehat ručně nebo mixirém. Směs natřeme na sušenky. A budeme vše ještě jednou opakovat.Znovu poklademe sušenky, natřeme a nyní vložíme doprostřed banán-je lepší ho v půli překrojit aby nebyl tak moc ztočený a tvořil trochu rovnou linii. Nyní roládu přitiskneme k sobě-ty tři řady bebe sušenek k sobě -jako bychom chtěli dezert zohnout. A pomocí alobu pomalu přitlačujeme k sobě. Dezert celý zabalíme do alobalu. V lednici jej necháme stuhnout/nasáknout. Nejlépe přes noc.
Doba přípravy: 20minut
Počet porcí: 10-12ks
Fotogalerie
Komentáře
Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.