Red Velvet Cake

20.02.2015Autor: Kudrllinka

Red Velvet Cake

Suroviny:

Na korpus 250g prosáté hladké mouky 1/2 čajové lžičky soli 2 lžíce (15 gramů) holadnského práškového kakaa 110 gramů másla pokojové teploty 300 gramů krystalového cukru 2 vejce čajovou lžičku vanilkového extraktu. 240 ml smetany 2 polévkové lžíce červeného barviva 1 čajová lžička octa 1 čajová lžička kypřícího prášku Na náplň 225g krémového sýra (Lučina, Žervé atd.) 225g Mascarpone (ovšem recept s radostí snese opět Lučinu, či Žervé) 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu (Popřípadě vanilkový cukr, poté ale uberte dle potřeby klasický cukr) 115g prosátého moučkového cukru 360ml 35-40% smetany

Postup:

Předehřejeme troubu na 175°C. Vymažeme pečící formu s výškou alespoň 20cm a vysypeme ji moukou. Na dno můžeme také použít pečící papír.

1) Korpus

Suchá směs:
V míse promícháme mouku, sůl a kakaový prášek a společně prosijeme.
Indregience se tak lépe spojí.

Mokrá směs:
V druhé míse šleháme máslo po dobu jedné až dvou minut, dokud nezměkne. Do másla přidáme cukr a společně šleháme tři minuty, aby bylo máslo krásně načechrané. Poté po jednom přidáme vajíčka. Mezi vajíčky vždy prošléháme. Čím lépe si dáte pozor na to, aby jak suché, tak mokré ingredience byly promíchány  rovnoměrně, tím lépe. Nakonec zašleháme extrakt z vanilky.

Rudá smetana:
V další misce si promícháme smetanu s červeným barvivem. S barvivem pozor, dá se s ním velmi snadno obarvit i celá kuchyň.


Nyní společně smícháme všechny tři misky. Ideální je smíchat je ve třech krocích. Opět z důvodu, aby se nám rovnoměrně pojily.

Poté si v hrníčku smícháme ocet a kypřící prášek.
(Ti z Vás, kteří si jako malí nehráli s octem a kypřícím práškem tak, že je míchali do kindervajíček a dívali se jak bouchají v trávě – dejte si pozor, hodně to  vypění, což je to co chceme – provzdušní nám to těsto a dort bude lehký a nadýchaný.)

Jakmile nám tedy tato směs vypění, tak ji lehce vmícháme do těsta. (Vmíchávejte ručně, nikoliv mixérem, jinak tím rozšleháte vzruchové bublinky a dort nebude tak nadýchaný.)

Provzdušněné těsto pak ladně vlijeme do pečící formy a dáme do trouby, kde pečeme po dobu 25 – 30 minut. Kdyby to bylo déle, tak se neděste a s klidem zkoušejte špejlí, dokud nebude korpus upečen.

Korpus necháme vychladnout. Ideálně ho dáme do ledničky – více ztuhne. Vychlazený korpus horizontálně rozkrojíme v půli.

3) Náplň
Krémový sýr a mascarpone vyšleháme a přidáme prosátý moučkový cukr a vanilku. Opět zašleháme. Jemně vmícháme vyšlehanou šlehačku tak, abychom ji udrželi co nejvíce načechranou. Náplní pomažeme spodní díl korpusu. Na něj poté pokládáme vrchní díl a dort poté celý pomažeme náplní, aby byl zvenčí celý bílý.

Je to hotovo! Dort dejte do ledničky, aby se trochu uvolnil.

Doba přípravy: 1h 15 min

Počet porcí: 12

Fotogalerie

Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Domácí omáčka ke špagetámDomácí omáčka ke špagetám

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.