Nechybí vám doma dětské loutkové divadlo? Byla by to škoda!


21.05.2019Autor: MáMáma.cz

Nechybí vám doma dětské loutkové divadlo? Byla by to škoda!

V současnosti mají naše děti nespočet možností zábavy. Radost jim mají přinést hračky z celého světa. Nezřídka jde o technologické vychytávky, které dokážou všemocné věci. Zatímco hračky jsou aktivní, v dětech roste pasivita. Všeobecné využívání až zneužívání moderních technologií to jenom podporuje. Taková počítačová hra je pro dítě příliš pasivní, netrénuje jeho mysl, neučí je společenským a komunikačním dovednostem. Vtahuje je do virtuální reality a izolace od reálného světa. Nepodporuje rodinné vazby. Zcela jinak to je v případě, že půjde o domácí loutkové divadlo.

 

Dětská loutková divadla

 

První dokumentovaná loutka byla vyrobena z mamutího klu, byla nalezena archeology na Francouzské ulici v Brně. Dle wikipedie pochází z období mladého paleolitu a sloužila k rituálním účelům. Tak to v Čechách s loutkami začalo... Tradice loutkového divadla v Čechách je spjatá především se Spejblem a Hurvínkem Josefa Skupa. O popularizaci loutek se jistě zasloužily i loutkové filmy Jiřího Trnky nebo Hermíny Týrlové.

Dětská loutková divadla i v současnosti hojně navštěvují děti předškolního a školního věku, aby se pobavily, bystřily přitom svoji mysl a dopřály si trochu té kultury v provedení adekvátním svému věku. Ještě více nabízí domácí loutkové divadlo, které umožňuje děti přímo vtáhnout do děje.

 

Domácí loutkové divadlo

 

Díky brilantnímu nápadu jedné aktivní rodičovské dvojice vzniklo domácí loutkové divadlo, které přináší přímo do českých domácností ty nejoblíbenější české pohádky. Nyní je toto dětské papírové divadlo, založené na tradičních loutkách, jednou z nejprogresivnějších hraček nejenom pro děti, ale pro celé rodiny. Dětské papírové divadlo je nanejvýš jednoduché, přitom otevírá neomezený svět fantazie a kreativity. Papírové loutky dokážou ovládat i velmi malé děti. Spolu s originální zábavou navíc dostanou možnost trénovat své vyjadřovací schopnosti, umění prezentace i sebeprezentace.

Dětské papírové divadlo značky Marionetino vzbuzuje na první pohled pozitivní pocity. Kresby loutek, kulis i přímo divadla, které vytvořila výtvarnice Lenka Procházková, jsou plné optimismu, radosti a vtipu. Byla by škoda si ho doma neužít!

 


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

HaluškyHalušky

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.