Poporodní břicho pryč – snadno a rychle


";

05.08.2022Autor: MáMáma.cz

Poporodní břicho pryč – snadno a rychle

Už uběhlo pár týdnů od okamžiku, co jste na svět přivedla to nejkrásnější a nejbáječnější stvoření, které nade všechno milujete, přesto vám pořád zůstalo bříško a okolí se ptá, zda náhodou znovu nejste v očekávání. Pěkně vás to otravuje a přemýšlíte, jak se ho konečně zbavit. Jde to vůbec? No jasně!

Těhotenství jako hormonální bouře

Těhotenství je pro tělo velkou změnou, další prodělá hned poté, co se miminko narodí. Hormony se bouří, a to má vliv nejen na náladu, ale vůbec celkově na váš organismus. Miminko jste pod srdcem nosila 9 měsíců, stejnou dobu jste nabírala kila. I když vám možná všichni slibovali, že část kil necháte v porodnici a zbytek půjde dolů jako nic, opak často bývá pravdou.

Sice vás to asi moc neuklidní, ale nejste v tom sama. Podobný problém trápí nejednu novopečenou maminku. Je jen pár výjimek, které to mají jinak. Všechny se s hubnutím břicha musíme poprat. No ale jak?

Hubnout jen bříško nejde

Bříško je taková začarovaná partie. Stačí něco nevhodného sníst, hned vykoukne. Trápí muže i ženy, hubnout jen v oblasti bříška nejde. Kdo se chce zbavit tukových polštářků uložených na bříšku, musí hubnout komplexně. I když totiž bříško naposilujete, stejně pod tukovými polštářky ty svaly nebudou vidět.

Základem je správný jídelníček

To, co jíte, je při hubnutí bříška naprosto zásadní. Špatný jídelníček a nadměrný příjem energie je totiž většinou příčinou těch tukových polštářků. Ověřeným způsobem, jak se jich zbavit, je omezit příjem sacharidů ve stravě. Do toho se ale pusťte až ve chvíli, kdy miminko nekojíte.

Že nevíte, jak na to a vlastně ani nemáte čas si hlídat, kolik těch sacharidů přijímáte? Zkuste ketonovou dietu, díky které sacharidy omezíte, tělo se dostane do stavu tzv. ketózy a bude hledat zdroj energie jinde než v sacharidech. Najde ho v tucích, vy se díky tomu začnete zbavovat těch tukových polštářků.

Vsadit můžete na předem připravená jídla, časem si je pak můžete připravovat i sami. Odepřít si budete muset slazené limonády a nápoje, alkohol, přílohy, pečivo a sladkosti. Naopak dopřát si můžete libové maso, ryby, mořské plody, ořechy, semínka, zdravé tuky, bílou a zelenou zeleninu.

Nezapomínejte ani na pohyb

Ano, my víme, že běháte kolem děťátka a je to náročné. Když jdete ven s kočárkem, nasaďte svižnější tempo. Doma si najděte chvilku na protažení těla, klidně zase s potomkem. Uvidíte, že to i pro něj bude zábava. Nebo ho na chvíli dejte tatínkovi nebo jinému člověku, kterému důvěřujete, a jděte si zaplavat nebo se projet na kole. Nastartujete metabolismus a kalorie začnete pálit rychleji.

Náš tip: Jako svačinku si s sebou vezměte proteinovou tyčinku.

Dodržujte pitný režim

Stará a otřepaná fráze. Copak to jde vypít za den 2 nebo 3 litry tekutin? Navíc čisté vody nebo neslazeného čaje? Když se budete hlídat a pravidelně pít po celý den, zvládnete to. Podpoříte fungování metabolismu, tělo bude lépe spalovat kalorie a vy budete hubnout. Navíc i ta sklenička vody vás dokáže zasytit a vy toho pak méně sníte.

 




Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Mexická pánevMexická pánev

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.