Proč se přihlásit na předporodní kurz? A co všechno se naučíte?


26.11.2019Autor: MáMáma.cz

Proč se přihlásit na předporodní kurz? A co všechno se naučíte?

Dozvěděla jste se radostnou zprávu, že vám pod srdcem roste nový život? Především u prvorodiček bývají pocity často smíšené. Víte, co v těhotenství můžete dělat a co byste naopak neměla? Bojíte se samotného porodu? Jak všechno probíhá? Jak si poradit s bolestmi? Láká vás myšlenka rodit v domácím prostředí? Odpovědi na všechny dané otázky vám dá předporodní kurz, jenž se na taková témata zaměřuje.

Jestliže nemáte možnost nikam na předporodní kurz jezdit, nevadí, protože se dají zakoupit také online varianty. V pohodlí svého domova si tak postupně zhlédnete několik videí, která vám vysvětlí to, co ještě nechápete. Předporodní kurzy se nezaměřují pouze na těhotenství a porod jako takový, ale také na šestinedělí, péči o miminko po porodu či kojení.

Online předporodní kurz Ivany Königsmarkové

Celý online předporodní kurz je rozdělen do třech bloků – Jsem těhotná!, Miminko přichází na svět a Šestinedělí. V první části se dozvíte, jak miminko roste, jaká vyšetření musíte a nemusíte podstupovat a nechybí ani informace o porodnicích.

Velice obávaný je však porod. Bolí to? Jak poznáte, že se nejedná o poslíčky, ale kontrakce? Měl by být i partner u porodu? Danými otázkami se zabývá druhý blok, v rámci něhož si ujasníte vaše přání a práva. Jedno z videí vám také ukáže, jak porod probíhá. Opravdu se nemusí jednat o něco strašidelného. Závěrem se informujete o šestinedělí, bondingu, poporodních stavech a kojení.

I v těhotenství můžete cvičit

Těhotenství není nemoc. Klidně se můžete i během devíti měsíců požehnaného stavu hýbat. Velice oblíbená je těhotenská jóga, která se zaměřuje mimo jiné na posílení pánevního dna, které dostává během těhotenství a porodu vskutku zabrat. Jestliže si koupíte online předporodní kurz, můžete mít těhotenskou jógu za zvýhodněnou cenu.

 


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Jáhlová kaše s medem a oříškyJáhlová kaše s medem a oříšky

Jáhly jsou velkým zdrojem vitaminu B, železa a fosforu, posilují organismus a imunitu, zlepšují látkovou výměnu a pomáhají při žaludečních potížích.

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.