5 tipů, jak se dá zvládat angličtina online


30.04.2020Autor: MáMáma.cz

5 tipů, jak se dá zvládat angličtina online

Jste věčný samouk, nemáte možnost se učit ve škole a na kurzy není čas nebo se vám na ně chodit nechce? Jazyk se dá naučit i vlastními silami. Stačí jen píle a také pár dobrých nástrojů.

O tom, že i samouk se může naučit anglicky na kvalitní úrovni, si na internetu najdete dost důkazů. Jedním z nich je i blog Myenglishhacks.cz. Píše ji věčný samouk, který pro vás sbírá nejrůznější tipy, triky a rady. Pár jsme jich vybrali, na blogu jich ovšem najdete ještě mnohem více.

1. Sledujte filmy

Jedna věc je učit se slovíčka a číst psaný text, druhá věc je skutečně rozumět. Porozumět rodilému mluvčímu je složitá věc, ale pro to, abyste se v životě anglicky domluvili, velmi důležitá. Snažte se tedy angličtinu hodně poslouchat. Nejlepší jsou k tomu filmy, protože jednak vidíte obraz a spoustu věcí si domyslíte, jednak se dají zapnout titulky. Kromě toho, filmy a seriály v originálním znění jsou mnohem lepší než s českým dabingem!

2. Poslouchejte podcasty

Trochu vyšší obtížnost jsou podcasty, tedy mluvený text bez obrazu. Můžete si ale najít nějaké jednodušší, existuje spousta podcastů speciálně pro ty, co se učí anglicky. Najděte si tedy takový, který odpovídá vaší jazykové úrovni. Dobré je poslouchat podcasty na téma, jež vás zajímá. Anglického materiálu je opravdu spousta, takže lze poslouchat třeba recenze knih, vyprávění o cestách po celém světě nebo i něco odborného. Budete se učit anglicky a zároveň se v něčem zlepšovat!

3. Najděte si nějakou dobrou aplikaci

Velmi povedená česká aplikace je například ta s názvem Online jazyky. V aplikaci vás možná překvapí videa od osobností českého showbusinessu. Hodně však záleží na tom, jak efektivně dokážete aplikaci využít. Podívejte se na speciální tip, jak se dá studovat angličtina online s Online jazyky co nejlépe. Ano, notoricky známé Duolingo je sice fajn, ale je určené opravdu jen začátečníkům. S větami jako „Moje máma je kůň“ si v běžném životě nevystačíte. 

4. Vyhlédněte si online lektora nebo kamaráda

Až budete trochu zkušenější a dokážete v angličtině něco povídat, začněte mluvit. Nejdříve třeba sami před zrcadlem, ale přece jenom je to něco jiného, než když mluvíte s reálným člověkem. V dnešní době není problém najít si lektora online a vést s ním hodiny přes Skype. Velmi dobře však poslouží i hovory s jakýmkoliv kamarádem, příbuzným nebo někým, kdo anglicky umí. Je-li na vyšší úrovni, bude to pro vás jen lepší, protože vás dokáže opravovat.

5. Dělejte v angličtině to, co vás baví

Milujete seriály? Sledujte je v angličtině. Baví vás číst? Čtěte v angličtině. Zajímáte se o vaření? Najděte si nějaký recept na anglickou pochoutku, snad ingredience seženete i v Česku. Když budete dělat, co vás baví, jazyk vás neomrzí. Dobré je také obklopit se angličtinou všude, kde jen můžete. Zkuste třeba na sociálních sítích sledovat nějaké anglické zpravodajské weby (BBC, The New York Times, …).

Angličtina pro samouky je boj, ale ne nereálný. Zkuste z něj vytěžit maximum. Na rozdíl od těch, co se učí anglicky ve škole, se vy můžete učit přesně tak, jak budete chtít a kdy budete chtít.

 


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Celerová polévkaCelerová polévka

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.