Hrací kolotoče nad postýlku


30.06.2019Autor: MáMáma.cz

Hrací kolotoče nad postýlku

S miminkem přichází do života i domácnosti celá řada roztomilých věcí. Mezi ty nejroztomilejší patří nezřídka hrací kolotoče nad postýlku. Často je takový kolotoč také tím prvním, co svému děťátku pořizujeme jen tak. Hrací kolotoč nad postýlku je i krásným dárkem pro maminku a její novorozené miminko, ač samotné miminko v prvních dnech a týdnech života kolotoč ještě nedokáže ocenit.

 

Kdy je nejlepší čas pro hrací kolotoče nad postýlku?

 

Kolotoč nemusí zdobit postýlku miminka, které právě přišlo domů z porodnice. Takové miminko totiž ještě nevidí dál než na maminčin obličej. Až asi po šesti týdnech se začne zaměřovat i na to, co má kolem sebe. Začíná objevovat svět se všemi jeho tvary, barvami a zvuky. A právě tehdy přijde vhod hrací kolotoč nad postýlku.

 

Hrací kolotoče nad postýlku rozšiřují děťátkům obzory, seznamují je s prvními barvami, ukazují jim nové tvary a učí je vnímat zvuky a melodie. Kolotoč je více než hračka. Je to také způsob, jak miminko zabavit a dopřát mu trochu té krásy ze světa, který je prozatím omezený jeho postýlkou.

 

 

 

Bezpečnost především

 

Kolotoče nad postýlku v počátku života udělají velkou službu. Jakmile však děťátko začne v postýlce vstávat a na hračky kolotoče dosáhne, je čas kolotoč kvůli bezpečnosti z postýlky odstranit.

Některé kolotoče umožňují sejmutí hraček, které se pak dají dát přímo do postýlky. Takové hračky však musí splňovat požadavky na nejvyšší kvalitu materiálů, protože jak už to tak s dětmi bývá, jistě je budou strkat do pusy. Výběr kolotoče by i z tohoto důvodu neměl být daný pouze jeho vzhledem, ale i kvalitou materiálů a bezpečným provedením.

 

Tak jako mohou sloužit samostatně hračky z hracího kolotoče, může samostatně sloužit i hrací strojek. Elektrický hrací strojek do dětského kolotoče můžete ke svému kolotoči dokoupit samostatně. To kdyby vám na kolotoči chyběl nebo vám melodie stávajícího kolotoče nebyla příjemná. Šikovně udělaný elektrický hrací strojek do dětského kolotoče na tužkové baterie může nabídnout až 12 různých melodií.

 

 


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Pikantní ořechovo-sýrový chlébPikantní ořechovo-sýrový chléb

Tento chléb chutná skvěle se sklenkou dobrého vína a navíc, k tomu, abyste si chutný a křupavý chléb připravili v pohodlí Vašeho domova, nepotřebujete ani speciální domácí pekárnu.

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza
Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.