Na angličtinu není nikdy brzy, učit se mohou děti od plínek!


";

25.11.2021Autor: MáMáma.cz

Na angličtinu není nikdy brzy, učit se mohou děti od plínek!

Náskok a zbavení ostychu

U nejmenších dětí, které se učí cizí jazyk ještě před zahájením školní docházky, k jeho osvojení používají stejnou část mozku jako v případě mateřštiny. To jim umožňuje lépe zvládat náslech výslovnosti i různé gramatické jevy. Navíc netrpí ostychem v pozdějším věku, což bývá pro děti, které neabsolvují kurzy angličtiny pro nejmenší, typické.

Čím déle, tím lépe

Důležitá je doba, po kterou se student daným oborem zabývá, u cizích jazyků to platí dvojnásob. Podle teorie Malcolma Gladwella je důležité pro osvojení cizího jazyka alespoň 10 000 hodin, čehož lze dosáhnout na prahu dospělosti, nutné je ale začít s angličtinou pro děti už v předškolním věku.

Výuka jazyků zvyšuje kreativitu

Podle vědců výuka cizích jazyků zlepšuje kognitivní schopnosti, učení podporuje kritické myšlení a zlepšuje paměť, koncentraci, dokonce schopnost multitaskingu a kreativitu. Děti, které se od malička učí druhý nebo třetí jazyk, vykazují i lepší znalosti matematiky, což potvrzují srovnávací testy.

mamama.cz jsfan cz 01

Pro zvýšení kulturní empatie

Učení podněcuje zájem a zvědavost, protože cizí jazyk je úzce propojen s kulturou, geografií nebo folklorem. Děti jsou tak od malička vystaveny jiným kulturám a přebírají způsoby nebo zvyklosti, které nejsou pro danou zemi typické. Ruku v ruce s učením se tak zvyšuje kulturní empatie a odbourávají předsudky vůči cizím národnostem nebo kulturám.

Jeden nebo dva cizí jazyky?

Všeobecně se lidé domnívají, že nejmenší děti mohou být z učení cizích jazyků zmatené. Není tomu tak, protože jejich orientace ve vícejazyčném prostředí je přirozená, k tomu jsou schopny se učit nejen jeden cizí jazyk, ale klidně rovnou dva!

 




Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Bublanina s třešněmiBublanina s třešněmi

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.