Kojenecká voda vs. kohoutková voda


";

10.02.2015Autor: Peťka

Kojenecká voda vs. kohoutková voda

Když jsem čekala synka, chtěla jsem být na vše připravená a mít důležité informace, které by se mi mohly hodit i později. Zajímalo mě, jaká kojenecká voda je nejlepší a do jakého věku je vhodné ji používat. Netušila jsem jak rozdílné jsou názory maminek. Já jsem se rozhodla používat selský rozum a šla jsem zlatou střední cestou.

Kojeneckou vodu jsem používala do půl roku věku svého syna a po té do jednoho ruku převařenou kohoutkovou vodu.

Upřímně kojeneckým vodám moc nevěřím. Nejeden test odhalil přítomnost bakterií v kojenecké vodě díky špatnému skladování vod. Pravdou je, že netušíme jakou cestou prošla balená voda, než se nám dostala do nákupního košíku. Voda na přímém sluníčku asi nebude to nejlepší pro naše dítě.

Znám maminky co používají kojeneckou vodu do dvou let dítěte, některé od narození používají pouze kohoutkovou vodu. A kde je pravda? Co je správně? Co poradit nastávajícím maminkám? Sama nevím co je opravdu ta správná volba. Asi někde uprostřed.

Na trhu je mnoho značek vod s rozlišným cenovým rozsahem. A nejsem si jistá, zda drahá voda zaručí opravdovou kvalitu vody pro dítě.

Názory na kohoutkovou vodu se také výrazně liší. Když jsem pátrala zda kohoutkovou vodu synovi dát nebo ne, vlastně jsem se nic nedozvěděla. Někde jsem si přečetla, že kohoutková voda je kvalitní a vlastně nic jiného bychom neměli pít. V dalším článku byla obyčejná kohoutková voda naprostým zabijákem plná bakterií,dusitanu a jiných strašáků.

Asi záleží na každém z nás čemu věří a dá přednost. Ale vím, že ať se rozhodneme tak či onak, naše děti to přežijí ve zdraví ☺.




Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Domácí lučinaDomácí lučina

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.