Péče o vlasy za nepříznivého počasí


13.04.2017Autor: MáMáma.cz

Péče o vlasy za nepříznivého počasí

Chlad, vítr, déšť to vše naše vlasy vysušuje a poškozuje. Vlasy jsou neposlušné, poletují, pokožka hlavy je suchá a s dokonalým účesem máme problémy. V chladných měsících je třeba o vlasy více dbát než v létě.

Je třeba jim dát zvláštní péči, hýčkat je a dát jim také nějaký vyživující zábal.


Suché vlasy
 

Možná se ptáte, proč jsou vaše vlasy v chladném počasí tolik suché. Ztrácí svou hedvábnost, jsou neposlušné a udělat z nich dokonalý účes je nadlidský úkol. Důvodem, proč jsou vaše vlasy při teplotách pod cca 10 stupňů suché je nízký obsah vlhkosti, která se nachází ve studeném vzduchu. Jestli nosíte čepici, vaše vlasy se třou o její materiál a to vytváří statickou elektřinu. Je třeba o vlasy dbát a používat speciální jemné šampóny, které vaše vlasy v nepříznivé zimní počasí ochrání.

Pro poškozenou strukturu vlasů jsou ideální pečující kůry a masky na vlasy, které jsou s příměsí olejových výtažků. Vlasy tak zůstanou poddajné a zářivé.


Správný sestřih

Není od věci si po zimě zajít ke svému kadeřníkovi a nechat si udělat krásný sestřih. Díky němu budou vaše vlasy oživené; polámané a roztřepené konečky budou pryč a vám už bude stačit se jen o vlasy starat vlasovou kosmetikou.

Letos je v módě kreativní sestřih inspirovaný modelkami a modely ve Španělsku. Nebojte se pastelových barev na vlasy, ať už výrazných nebo decentních. Rozhodně s nimi zazáříte v každém věku. Barevný přeliv navíc vaše vlasy před nepříznivých počasím ochrání.


Správná ochrana vlasů před chladným obdobím

Je třeba se dobře připravit. Nakoupit si kvalitní vlasovou kosmetiku, která vlasy ochrání. Je zapotřebí vybrat kvalitní čistící šampón, který odstraní z vlasů zbytky soli a stylingové produkty. Čistící šampón navíc vaše vlasy ochrání a dodá jim správný vzhled. Měli byste mít také kvalitní přípravky, které vaše vlasy ochrání před teplem. V létě si nemusíte tolik fénovat nebo žehlit vlasy. Jsou krásné samy o sobě. V zimě však vlasy schnou pomalu a je třeba jim trochu pomoct. Proto byste měli své vlasy chránit speciálními přípravky, abyste je nepoškodili ještě víc, než samotná zima.

Alespoň jednou za týden si udělejte klidný večer a naneste na své vlasy pečující balzám, který vlasům dodá potřebné živiny. Vaše vlasy tak budou pevnější, zářivější a krásnější.


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

LoupáčkyLoupáčky

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.