Co nesmí chybět na žádné zahradě? Zahradní domek, altán či pergola


04.11.2019Autor: MáMáma.cz

Co nesmí chybět na žádné zahradě? Zahradní domek, altán či pergola

K domu, chalupě i chatě neodmyslitelně patří zahrada. Ta nám výrazně zkvalitňuje život a poskytuje výrazně širší možnosti trávení volného času, než když žijeme v městském bytě. Stačí vyjít ze dveří a okamžitě jsme na čerstvém vzduchu uprostřed přírody. A pokud si dáme trochu práce s jejím zvelebováním, budeme tu hezké dny trávit raději než kdekoli jinde.

Co by na dokonalé zahradě nemělo chybět?

Zahrada je jen naše. A sami se rozhodneme, jak by měla vypadat. Můžeme na ní pěstovat nádherně pestré květiny i užitečnou zeleninu, vysadit ovocné i okrasné stromy. A zdaleka není nutné spokojit se s tradičním vzhledem. Fantazii se meze nekladou. Lze ji pojmout jako nádherný park s chodníčky a upravenými záhonky. Skvěle se tu bude vyjímat pergola, pod kterou umístíme zahradní stolek s pohodlnými křesílky. A pokud máme raději divokou přírodu a tajemná zákoutí, budou pro nás skvělým řešením stromy s převislými větvemi a popínavé rostliny, kterými můžeme nechat obrůst rozličné konstrukce. Zapomenout bychom ale neměli na altán, ve kterém budeme trávit horké dny. A skvěle nám poslouží i domky na nářadí, v nichž pohodlně uskladníme sekačku i veškeré potřebné nástroje.

Rodiny s dětmi mají specifické požadavky

Máme-li děti, zařizujeme zahradu tak, aby na ní měly dostatek prostoru pro své hry. Můžeme jim tu postavit i celé dětské hřiště. A rozhodně bychom neměli zapomínat ani na zahradní domky, které dětem i nám poskytnou skvělé útočiště před deštěm, větrem i horkem. Zahradní domek lze zařídit tak, aby v něm děti měly vlastní zázemí, a třeba tu i mohly příležitostně přespávat.

Sauna nám zajistí pevné zdraví. A vejde se na každou zahradu

Bazén má na zahradě téměř každý. Proč si ale nedopřát i saunu, která podpoří naši imunitu a dopřeje nám skvělou relaxaci? Borovicová sauna se šindelovou střechou se hodí na každou zahradu.


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Krkonošský mlsKrkonošský mls

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.