Investovat do zlata se vyplácí


27.11.2023Autor: MáMáma.cz

Investovat do zlata se vyplácí

Investovat do zlata se vyplácí

Leckdo by dnes chtěl do něčeho investovat, avšak ne každý má jasno o tom, co přesně by to mělo být. Hlavně laici zde dosti tápou. Kdo nechce příliš riskovat a jede spíše na jistotu, ten by si měl vybrat zlato.

Nad zlato není

O zlato je v současné době mnohem vyšší zájem než v dobách minulých. Hlavním důvodem je samozřejmě inflace. Ta likviduje peníze firem i domácností, což je samozřejmě velmi nemilé.

Bojovat se s tímto jevem dá právě například nákupem zlata. Tento kov s typickou žlutavou barvou je známý jako dobrá investice. Zlato si totiž pořád uchovává víceméně svou stálou hodnotu. Samozřejmě občas mohou přijít výkyvy, avšak ty nejsou příliš časté a ani netrvají moc dlouho. Na to je totiž o zlato až příliš velký zájem. Proto také jeho cena spíše roste.

Patří totiž mezi zásadní materiály, jež jsou nezbytné k výrobě šperků. Rovněž se ze zlata vyrábí i různá elektronika. Jde totiž o vysoce kvalitní vodič. I díky tomu nemusí mít nikdo velký strach, že by snad na zlatě prodělal. Stačí být jen trpělivý a neprodávat v době, kdy je jeho hodnota nižší než obvykle.

Kvalita ze Švýcarska

Z pochopitelných důvodů si nejde koupit investiční zlato v každém druhém krámku. K tomuto účelu existují vhodné prodejny typu Zlatovna, kde je možné si pořídit nejen zlaté mince, ale i typické slitky.

Tyto slitky pocházejí ze Švýcarska a mají různou hodnotu. Ta se určuje jak hmotností, tak i ryzostí zlata. Každý slitek je na zadní straně označen speciálním hologramem, jenž nejde reprodukovat. Díky němu mají kupci jistotu, že si nepořizují pověstného zajíce v pytli.

Kam se zlatem?

K uchování zlata v bezpečí je možné použít buďto svůj vlastní či bankovní trezor. V druhém případě je nezbytné počítat s poplatky. Na druhou stranu nejsou trezory zrovna levnou záležitostí, takže se většina investorů s bankovními poplatky nakonec smíří.

Investovat do zlata se vyplácí

Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Zapečené brambory se sýrem a brokolicíZapečené brambory se sýrem a brokolicí

Jednoduchý recept pro nenáročné kuchaře a konzumenty, který je hotový během pár minut. Pokrm je také vhodný pro vegetariány.

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.