Špagety carbonara, chuť Itálie


11.05.2020Autor: MáMáma.cz

Špagety carbonara, chuť Itálie

Italská kuchyně patří k těm vůbec nejznámějším na světě a vzhledem k tomu, jaký kus světa si podmanila koloniální Británie nebo Francie, se dá takový výsledek považovat za velký úspěch. Proč vlastně je tak oblíbená? Snad pro svou lehkost, omamnou vůni olivových hájů a jednoduchost přípravy většiny jídel, což šetří čas kuchařům. Pohladí chuťové pohárky, dodá síly, vykouzlí příjemný oběd i večeři klidně i během půlhodinky. Samozřejmě, jih Evropy má rád i složitější pokrmy, ale třeba právě špagety carbonara jsou favoritem i kvůli své nenáročnosti.

Špičkové ingredience jsou vždy pojistkou pro výsledek

Ochutnáte je jednou – a už nebudete chtít nikdy přestat! Možná jste si je poprvé dali v restauraci při výletu do Říma a od té doby na jejich chuť nelze zapomenout. Špagety carbonara ladí nejen se slaninou a sýrem, ale i česnekem a samozřejmě i nanejvýš kvalitním olivovým olejem. Pro mnoho Italů jsou národním jídlem už po celé generace, můžete místo špaget zkusit i bucatini, je to tak klasika v oblasti Lazia (tedy jinak řečeno v místech, kde kdysi započala pouť římského vlivu směrem ke hvězdám).

Jídlo je to velmi jednoduché a tradiční, potřebujete k němu jen několik málo ingrediencí a vlastně jde v mnoha rodinách o malý předkrm, po kterém čeká ještě něco vydatnějšího. Povařte špagety, smíchejte vejce s nastrouhaným sýrem, nahřejte pánev s olejem, to zkrátka v dnešní době zvládne úplně každý – nemusíte být zrovna šéfkuchařem číslo jedna. Právě olivový olej je v Itálii doslova jako doma, totéž ale dnes platí pro Německo, Rakousko i Chorvatsko, stejně jako české domácnosti. Nakonec, proč mu nedat šanci? Má oproti jiným olejům spoustu výhod, nejen v tom, že si jej můžete pořídit jako stoprocentně přírodní surovinu plnou zdraví, která se zbytečně nepřepaluje a vydá ze sebe to nejlepší!

Vyzkoušejte tekuté olivy přímo z Istrie

Když se řekne olivový olej, všem se asi vybaví Kréta, Andalusie nebo Sicílie. Ale byla by škoda nedat šanci třeba značce Chiavalon, která má za sebou dlouholetou tradici a byla oceněna i mnoha medailemi na světových soutěžích. Tmavé sklo, ruční sklizeň oliv, pečlivá příprava doslova po kapkách, ekologická produkce, a hlavně výborná chuť i vůně, kde poznáte bazalku nebo mátu, čerstvě posečenou trávu nebo zelená jablka a rajčata. Chuťové pohárky budou mít radost a celá vaše rodina jistě také…

 


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Fazolová polévkaFazolová polévka

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.