Nenechte peníze podlehnout inflaci aneb jak zhodnotit své finance


01.11.2021Autor: MáMáma.cz

Nenechte peníze podlehnout inflaci aneb jak zhodnotit své finance

 

Období posledních dvou let, kdy se celý svět potýká s pandemií koronaviru, řádně otřásl ekonomikou nejen České republiky, ale i řady dalších zemí. Dochází k neustálému zdražování, které pocítíme v podstatě ve všech oblastech našeho života, ať už z pozice běžných občanů, tak i podnikatelských subjektů. Bohužel to nevypadá, že by se zdražování chýlilo ke svému konci a vyhlídky odborníků nejsou také zrovna pozitivní. Inflace, která má dosáhnout až 4 procent, tak negativně ovlivní opravdu vše.

Jak se vyhnout negativním dopadům trhu?

 

Máte-li k dispozici volné finanční prostředky či úspory, které jste si uložili na spořící účet, pak vězte, že jejich zhodnocení je minimální a inflace se jich velmi silně dotkne. Měli byste proto zvážit, jak dosáhnout toho, aby vaše peníze nejen neztrácely na své hodnotě, ale navíc i vydělávaly. Řešením může být investice do dluhopisů, které jsou skvělou příležitostí, jak dosáhnout poměrně velké míry výnosu, která se pohybuje od tří procent výše. Například firma Uniprospe, která má díky svému zaměření na likvidací odpadního polymeru ze starých pneumatik zajištěnou zdárnou budoucnost, garantuje výnos 9,5 procenta, což už je velmi solidní zhodnocení.

Kdy se dočkáte svého zisku?

 

Své vydělané peníze pak můžete získat v různých časových obdobích. Na trhu najdete různé dluhopisy, které jsou s ohledem na dobu splatnosti rozděleny do tří skupin, a to na krátkodobé se splatností kratší než jeden rok, střednědobé se splatností 1-5 let a dlouhodobé se splatností více než 10 let. Záleží tedy na vás, jaká varianta je pro vás akceptovatelná. Například již zmíněná investice s Uniprospe.eu je založena na krátkodobé investici, kdy své peníze získáte zpět již v prosinci roku 2022. Pokud však můžete investované peníze postrádat po delší časové období, můžete si zakoupit i dluhopisy bez data splatnosti, nazývané též věcné dluhopisy, které nemají splatnost a úročení vyplácí trvale.

Investice do dluhopisů tedy může představovat jak rychlé, tak i dlouhodobé zhodnocení vašich volných finančních prostředků. Zvolíte-li navíc dluhopisy s pevným úročením, víte přesně, kolik vyděláte. Nenechte proto ležet vaše peníze ladem na svých účtech a dovolte jim vydělávat. S investicí do dluhopisů to jde poměrně snadno.

 

 

 

 


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Vepřový gulášVepřový guláš

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.