Po návratu z dovolené se nepřetěžujte a pracovní tempo nabírejte postupně


";

03.09.2022Autor: MáMáma.cz

Po návratu z dovolené se nepřetěžujte a pracovní tempo nabírejte postupně

A je to tady. Vysněná dovolená je u konce a vás opět čeká návrat do práce. Než se však do práce vrhnete po hlavě, dejte si nějaký čas na zotavení z cesty. Dobré je alespoň jeden den po návratu zůstat ještě doma. Ale pak už vás před nástupem do zaměstnání nic nezachrání. Jak si ho co nejvíce zpříjemnit?

Buďte na sebe hodní

Je normální, že se po létu cítíte trochu unavení a vaše tělo může pociťovat následky všech procházek (nebo pěších túr či plavání), které jste na dovolené absolvovali. Prvních pár dní po návratu se proto uklidněte. Dopřejte si dostatek spánku, pijte hodně vody a jezte zdravá jídla, která vašemu tělu pomohou přizpůsobit se. A přestože se nemůžete dočkat, až se vrátíte k obvyklému režimu, nesnažte se toho dělat příliš brzy. Vaše mysl je sice odpočatá, ale tělo potřebuje nějaký čas, aby se vzpamatovalo.

Plánujte dopředu

Ještě před odjezdem na dovolenou se podívejte na svůj pracovní rozvrh a zjistěte, zda existují nějaké termíny nebo projekty, které je třeba dokončit hned po návratu. Pokud ano, snažte se toho co nejvíce udělat ještě před odjezdem, abyste po dovolené začínali v pohodě. S tím souvisí i stanovení realistických cílů, které musíte splnit hned po návratu do práce. Začněte s malými cíli a postupně je zvyšujte.

Nastavte si pevný rozvrh

Nejenom v oblasti práce je potřeba plánovat. Rozvrh je nutné připravit i pro mimopracovní aktivity. Není nutné se hned první týden po návratu z dovolené scházet s kamarádkou a chlubit se krásnými chvílemi prožitými s rodinou. Naopak si najděte chvilku pro sebe. Zajděte si na manikúru, ke kadeřnici a rozmazlujte se. V průběhu pracovní doby si dělejte přestávky na protažení a rozpohybování ztuhlých kloubů. To vám pomůže vyhnout se únavě a udržet si hladinu energie.

Už nemůžete? Delegujte

Během pracovní doby se vyhněte rozptylování, například prostřednictvím sociálních médií. Pomůže vám to udržet si soustředění a odvést více práce. Pokud je to možné, delegujte úkoly na jiné. Pomůže vám to efektivněji hospodařit s časem a vyhnete se pocitu zahlcení prací. Pokud už vás přesto nadbytek práce dostal, můžete se spolehnout na příval energie získaný pomocí doplňků stravy. Skvělé jsou v tomto ohledu například kapsle plněné práškem z guarany anebo ženšenu. Pro lepší soustředění pomůže také ašvaganda anebo maca. Po návratu z dovolené se můžou hodit také byliny na posílení imunity, mezi které patří kustovnice anebo kotvičník.




Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Uzená polévkaUzená polévka

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.