Jak zvýšit šance na úspěch při umělém oplodnění


02.04.2023Autor: MáMáma.cz

Jak zvýšit šance na úspěch při umělém oplodnění

Neplodnost postihuje stále více lidí po celém světě. Podle světové zdravotnické organizace (WHO) je to natolik velký problém, že byla neplodnost zařazena mezi civilizační choroby. Téměř čtvrtina párů se neúspěšně snaží o početí přirozenou cestou, a proto se také zvyšuje počet lidí, kteří vyhledávají pomoc odborníků v IVF klinikách.

Každý cyklus in vitro fertilizace je poměrně složitý a vyžaduje pečlivé plánování a provedení. I přesto, že se jedná o jednu z nejúčinnějších metod léčby neplodnosti, mnoho párů o IVF metodách pochybuje a hledá způsoby, jak otěhotnět i dalšími způsoby. Podívejte se na ty osvědčené.

Statistiky úspěšnosti IVF

Moderní lékařská věda je mocná, ale není všemocná. Je tedy možné zvýšit šance na úspěšnost IVF? Existuje mnoho faktorů, které mohou ovlivnit úspěšnost asistované reprodukce. Patří mezi ně například věk ženy, kvalita spermatu muže i zdravotní stav a genetické predispozice obou partnerů. Podstoupit IVF léčbu je zásadní životní rozhodnutí a při rozhodování, zda prodělat tento náročný proces, vás jistě budou zajímat statistiky úspěšnosti umělého oplodnění.

Podle nejnovějších výzkumů dosahuje úspěšnost IVF v Evropě v průměru 70 % až 75 % u žen do 35 let a poté klesá o 10 % až 15 % u žen starších 40 let. Jedná se pouze o statistický vzorek a konkrétní případy mohou být ovlivněny mnoha faktory, jako je například kvalita vajíček a spermií, embryí připravených k transferu, samotný proces zavedení a uchycení embrya v děloze a celkově zdravotní stav nastávající maminky.

K tomu, aby měl IVF cyklus co nejlepší výsledky, je důležité, aby byl celý proces řízený odborníky s dlouholetou zkušeností na poli reprodukční medicíny. Centra asistované reprodukce a IVF kliniky by měly být vybaveny nejmodernějšími technologiemi a lékaři by měli mít přístup k nejnovějším léčebným postupům. Je také důležité, aby byl pár po celou dobu léčby podporovaný na všech myslitelných frontách, tedy emocionálně, psychologicky i lékařsky.

Jak probíhá IVF

Pro páry, které se rozhodnou podstoupit IVF, existuje řada možnosti, jak zvýšit šance na úspěch. Patří mezi ně například zdravý životní styl a životospráva, včetně zdravé stravy a cvičení, užívání doporučených vitamínů a minerálů a minimalizování stresových faktorů. Neuškodí ani vyzkoušet alternativní metody, jako jsou například bylinky, určité druhy cvičení nebo meditace.

Pokud se páru i přesto nedaří otěhotnět, mohou využít sperma dárce nebo vajíčka dárkyně. V rámci IVF existují také speciální laboratorní metody, které zvyšují životnost embrya, jeho šance na uchycení v děloze a další postupy, které vedou k úspěšnému donošení dítěte. Umělé oplodnění je závislé na mnoha faktorech, z nichž řadu může ovlivnit samotný pár snažící se o početí. Ať už je váš případ jakýkoli, lékaři se shodují v jednom – buďte v klidu a pohodě, snaha o vytoužené miminko by měla být radost.

 

 


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Fazolová polévkaFazolová polévka

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.