Na co se zaměřit při výběru ručníků a osušek?


19.12.2016Autor: MáMáma.cz

Na co se zaměřit při výběru ručníků a osušek?

Jaký materiál?

Při výběru, z jakého materiálu chcete vaše ručníky, hraje roli několik důležitých vlastností. V první řadě jde o to, aby mělo použité vlákno dostatečnou schopnost absorbovat tekutinu. To dokáže zajistit bavlna. Ručníky vyrobené z bavlněného vlákna najdete pod označením froté. V zásadě jde o stoprocentní bavlněné ručníky a osušky. Ty jsou velmi příjemné na dotek a šetrné k lidské pokožce. Výhodou je jejich výborná savost i snadná údržba. Nežehlí se, ideální je sušit je v sušičce, čímž se vlákna nadzvednou a budou krásně hebké. Na radiátor je nedávejte, přesušením by se mohla vlákna polámat.

Vzor přesně do vaší koupelny

Už víme, jaký materiál bude dobrý, ale co barva a vzor? Tady výběr hodně záleží na tom, jak máte zařízenou koupelnu, tedy jaký je obklad, podlaha či koupelnový nábytek. Máte ji do modrých odstínů či spíše ve výrazných kontrastních barvách? Sami zkuste zapřemýšlet nad tím, jak bude výsledek vypadat. Představte si vaše koupelnu a vybrané osušky, jak visí na věšáčcích. Líbí se vám celkový dojem? Potom do toho jednoznačně jděte a pořiďte si vybranou barvu.

Podstatné jsou i rozměry. Existují úplně malé ručníky na obličej. Následuje klasická velikost, která se často umísťuje pro použití vedle umyvadla. A největší variantou jsou osušky. I tady existují odchylky a rozdíly mezi velikostmi jednotlivých variant. Předem si přečtěte, jak velký je kousek, který jste si vybrali, a zda se vám bude hodit k ostatní výbavě.

Hebký a jemný na dotek

Hřejivé a měkké froté ručníky jsou klasikou, která neomrzí. Důkazem toho je, jak dlouho už se nachází na našem i zahraničíním trhu. Mají je rádi snad všichni a výhodou je, že jsou vyrobeny z materiálu šetrného k lidské pokožce. Není tedy žádný problém zakoupit je i pro menší děti. Ručníky a osušky by vždy měly být v dostatečném počtu, aby bylo možné dodržovat hygienickou čistotu jejich častou výměnou a praním na vhodnou teplotu.

Na co se zaměřit při výběru ručníků a osušek?

Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Míša řezyMíša řezy

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.