Účinná pomoc proti kašli


20.01.2017Autor: MáMáma.cz

Účinná pomoc proti kašli

Letos je skutečně tuhá zima, jakou jsme u nás už dlouhá léta nezažili, a o které mluví naši prarodiče a praprarodiče. Venku je stále spousta sněhu a teploty se pohybují daleko pod bodem mínusu. Tak to trvá již několik týdnů, a stejné počasí máme nadále očekávat. I když to napohled vypadá krásně a příznivci zimních sportů můžou být skutečně nadšenější, taková zima s sebou přináší i mnoho mínusů. Velmi často se totiž stane, že prochladnete, nebo na vás nějaký bacil skočí z někoho jiného. Mezi nejběžnější nachlazení patří kromě rýmy také kašel.

Kašel

Když člověk dostane kašel, neomezuje to pouze jeho samotného, ale často obtěžuje i své okolí doma nebo v práci. Není snad nic horšího, než chrchlající spolucestující v MHD nebo vlaku. Nejhorší je však kašel asi v noci, kdy ležíte a snažíte se spát, ale neusnete, protože vás to stále dráždí ke kašlání. Důvod, proč máme kašel, je jen jediný, tělo se snaží zbavit cizích částic nebo hlenu v dýchacích cestách. Podob kašle však můžeme rozlišit více. Rozeznáváme jednak vlhký kašel, při kterém je vykašláván hlen, a pak také suchý neboli dráždivý kašel. Ten se dostaví především při prvních dnech onemocnění a tělo při něm hlen ještě neprodukuje. Při takovém kašli můžete mít až záchvaty kašlání a často je spojen se škrábáním v krku. Podle toho jakým typem kašle trpíte, se dá snadno stanovit vhodná léčba, která vám pomůže nejrychleji.

Sirup proti kašli

Zatímco chronický kašel je potřeba léčit ve spolupráci s lékaři, tak běžný kašel způsobený nachlazením můžete snadno léčit svépomocí. Stačí k tomu účinné volně prodejné léky. Nejvhodnější je například sirup na kašel. Ten má za úkol především tlumit nutkání ke kašlání, a tím zbytečně nevyčerpávat nemocného. Vhodným lékem je například sirup na suchý kašel Vicks Meddex. Díky svému složení rychle uleví od dráždivého kašle až na šest hodin. Součástí sirupu je také med, který je znám jako přírodní antibiotikum. Sirup se velmi dobře vstřebává a jeho užívání snáší i malé děti.


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Jáhlová kaše s medem a oříškyJáhlová kaše s medem a oříšky

Jáhly jsou velkým zdrojem vitaminu B, železa a fosforu, posilují organismus a imunitu, zlepšují látkovou výměnu a pomáhají při žaludečních potížích.

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.